NOVEJŠE NOVICE LAHKO SPREMLJATE NA NAŠEM BLOGU (zaenkrat samo v angleščini):

WINDY LANDS BLOG

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -   

 

  • G LEGLO IMA 1 LETO

  Vse najboljše Gill in Gei v Slovenijo, Gaji in Princu v Italijo, Amor-ju  na Hrvaško in Galu na Slovaško.  

      

  • SKY IMA 10 LET

  Vse najboljše za 10. rojstni dan moji prečudoviti Sky. Novo, razburljivo potovanje razstavljanja in vzrejanja se je začelo z njo in popolnoma je spremenila tok mojega življenja. Že 10 let je moja zvesta zaveznica in preko nje sem spoznala veliko izjemnih 2 in 4 - nožnih prijateljev. 

  Sky je Slovenska šampionka, Hrvaška šampionka, Slovenska Veteranska šampionka,dvakratna Veteranska klubska prvakinja in d
  Vse najboljše Gill in Gei v Slovenijo, Gaji in Princu v Italijo, Amor-ju  na Hrvaško in Galu na Slovaško.vakratna bis3 veteranska zmagovalka. Poleg razstav sva trenirali agility in frisbee ter se udeležili nekaj testov pašnih zasnov. 

  Sky je tudi izjemna vzrejna psička. Je mamica našega A in B legla, babica C, E, F, G in H legla in prababica našega I legla. 

  Še vedno je v super formi in upam da nas čaka še veliko zdravih skupnih let! ♥

   

   

    

                                  Z hčerko Lani

   

  Z hčerkama Lani in Lio

  • EVROPSKA RAZSTAVA PSOV

  Čudoviti sestri Gaia (Gaia Earth Goddess) in Gill (Glam n Gorgeous) sta se udeležili Evropske razstave psov 2018 na Poljskem. Gaia je postala Evropska mladinska podprvakinja, Gill pa je bila uvrščena 4. od 12-ih. Sodila je priznana sodnica in poznavalka pasme, Natalja Skalin (psarna Skabona). Občudujem jo kot vzrediteljico in sodnico in njeno mnenje pomeni veliko priznanje moji vzreji.

  Zelo lepo je bilo preko facebook life spremljati Gaio in Gill - obe sta se zelo lepo predstavili. Iskrene čestitke lastnikoma Albertu Celestini-ju in Marku Petru Zornu, še posebej Marku, ki je Gill predstavljal sam. 

  Starša deklet sta CIB Skabona Oriental Style in jCh Black Swan of the Windy Lands (Windy Lands G leglo). 

   

   

  • JESENSKI RAZSTAVNI REZULTATI

  Naši kužki so bili to jesen izredno uspešni!

  Gill - Glam n Gorgeous of the Windy Lands (G leglo) je postala HRVAŠKA MLADINSKA ŠAMPIONKA v treh zaporednih razstavah (2x IDS Karlovac in NDS Crikvenica). Gill se je udeležila tudi mednarodne razstave v Tullnu (Avstrija) in zmagala razred ter osvojila naziv JUNIOR BUDENSSIEGER.

  Njena sestra Gaia Earth Goddess of the Windy Lands je postala SLOVENSKA MLADINSKA ŠAMPIONKA. Udeležila se je obeh razstav v Lipici in Vrtojbi in 4x zmagala razred, 4x bila najlepši mladi pes pasme, 2x najlepša psička pasme in 1x najlepši pes v vseh pasmi.  Zelo je uspešna tudi v Italiji, 7x je zmagala razred, 4x je bila najlepši mladi pes pasme in 1x najlepši pes pasme.

   

  Naš najmlajši up Jack - Hit the Road Jack of the Windy Lands se je udeležil razstave v Karlovcu (Hrvaška) v razredu 'mladički' in postal najlepši mladiček pasme. V Lipici in Vrtojbi pa se je pokazal v razredu mladih in je 2x zmagal v svojem razredu.

  Po tem ko je Mea - Endless Love of the Windy Lands postala HRVAŠKA MLADINSKA ŠAMPIONKA, jo je njej lastnik Denis peljal tudi v Bosno, kjer je 2x zmagala v svojem razredu. Kasneje je bila razstavljena v razredu vmesnih v Sloveniji in na Hrvaškem. 3x je zmagala v razredu in osvojila CAC, enkrat pa je tudi zmagala pasmo in bila na koncu druga najlepša psička v skupini FCI1. 

     

  Naš prečudoviti fant Eros - Dashing Raven Knight of the Windy Lands je dobil na državni razstavi v Crikvenici še zadnji CAC, skupaj z nazivom najlepši pes pasme in s tem postal HRVAŠKI ŠAMPION. Čestitke lastnicama Katarini in Anji!

  Naš prelepi veliki fant Kai - Bejewelled Sky of the Windy Lands je bil na razstavah na Hrvaškem (NDS Petrinja and NDS Ivanić Grad), in je dvakrat zmagal v svojem razredu, 2x bil najlepši samec in 1x bil najlepši pes v pasmi. S tem je tudi Kai postal HRVAŠKI ŠAMPION!

   

  • WINDY LANDS DRUŽINSKO SREČANJE
  Kot vsako leto, smo se tudi letos srečali ob Cerkniškem jezeru. Hvala vsem za udeležbo! ♥ ♥

   

   

  • DAMONOVA HČI NASTA - PAMETNA LEPOTICA

  Damonova hči (Skyjina vnukinja) Nasta je opravila Finski mentalni test z izjemnim rezultatom = +155 točk. Nasta tudi ni streloplaha. Z lastnico Henini Tammela sta opravili tudi tečaj BBH in zdaj trenirata iskanje ljudi v gozdu. Nasta je tudi razstavno uspešna. Zelo sem ponosna na potomce moje Sky!

  • DOPUST Z LANI

  S fantom sva si vzela en mesec počitnic in z Lani odšla dopustovat na Vis. Lani se je čistno navdušila nad plavanjem in raziskovanjem Visa.

   

   

  Tam smo srečali tudi Lanino sestro Dream (B leglo) in njeno hči Robin (H leglo)

   

    

  • MLADIČKI I LEGLA V NOVE DOMOVE

    

  Issa živi v Ljubljani                 Iggy živi v Cerknu

    

  Izzy živi v Mariboru                                 Inna živi v Ljubljani

    

  Iris živi v Angliji                                  Inis živi na Švedskem

  • SREČANJE H LEGLA IN ZABAVA Z MLADIČKI

   Mladički našega H legla so stari 5 mesecev in nekateri so se udeležili naše 'puppy' zabave. Obiskali so nas Poppy, Robin in Jack ter njihova mama Dream. Preživeli smo prijeten poletni dan. Obiskali so nas tudi Mark in Gill iz G legla, Anja in Eros iz D legla ter prijateljici Katarina z raven in Noxxyjem ter Ester z Indy. Čudovito je videti toliko prelepih, prijaznih škotskih ovčarjev na enem mestu ♥

    

     

  • JULIJSKI RAZSTAVNI USPEHI

  Tudi v Juliju so bili naši škoti zelo uspešni!

  Naša mlada zvezda Gaia - Gaia Earth Godess of the Windy Lands (CIB Skabona Oriental Style x jCH Black Swan of the Windy Lands) je bila 3x najlepši mladiček pasme in je s tem osvojila naziv 'Hope Enci Winner 2018'! Čestitke Gaji in njenemu lastniku Alberto Celestini!

  Še ena lepotička, ki je bila uspešna, je naša Mea - Endless Love of the Windy Lands
  (CIB, CH Marvalan the Rainmaker x CH A Sweet Lullaby of the Windy Lands) , ki je s tretjo zaporedno zmago v razredu na Hrvaškem postala HRVAŠKA MLADINSKA PRVAKINJA. To je okronala še z zmago v pasmi (BOB). Sodnika je impresionirala s svojim izjemnim gibanje! Čestitke Mea in Denis!

    

  Prvi vikend v Juliju smo se udeležili mednarodne razstave v daljnem Torinu. Razstavljala sem mojo srebrno lepotico Lani (CH Beyond Limits of the Windy Lands), prvič v Italiji, pri priznani sodnici Myrna Shiboleth. Lani je dala zelo dobro kritiko, zmago v razredu in bila je 2. najlepša psička v pasmi rCACIB). Myrna je izredno stroga sodnica in zelo sem ponosna, da se je Lani tako dobro odrezala pri njej. 

  Zelo sem bila vesela tudi ker sem videla našo malo sončico Gajo (Gaia Earth Goddess of the Windy Lands) ki se je odlično odrezala v ringu in bila najlepši mladiček pasme. Bila me je zelo vesela in me obdala s poljubčki! Čestitke Albertu Celestini in Beatrice Bestetti.

    

  • JUNIJSKI RAZSTAVNI REZULTATI

  Izredno uspešen razstavni vikend za naše Windy Lands škote po vsej Evropi!

  Naj začnem z mojo najljubšo deklico, mojo prekrasno Lani (CH Beyond Limits of the Windy Lands), ki se je prvič razstavljala v Avstriji in je zmagala v svojem razredu. 

  Naš prekrasni Eros - JCH Dashing Raven Knight of Windy Lands se je razstavljal oba dni in oba dni zmagal v razredu, en dan pa bil tudi najlepši samec (CACIB) in najlepši pes pasme (BOB). Čestitke lastnicam Katarini Petrič in Anji Gavez.

   

    

  Naša mlada deklica Mea - Endless Love of the Windy Lands je drugič zmagala v razredu na Hrvašekm in bila tudi najlepša psička v pasmi. Čestitke njej in Denisu Kogovšku
  Nenazadnje, čestitke tudi našemu najmlajšemu - Galu - Golden Oriental Sun of the Windy Lands, ki je bil razstavljen na President Cup & World Special Show  v Nitri in je bil najlepši mladiček pri Cox Gerardu. Naslednji dan je bil razstavljen na Grand Prix Slovakia in je postal 'puppy winner 2018'! Iskrene čestitke lastnici Miladi Jarošovi!!

    

  • E & F LEGLO PRAZNUJETA LEGLO 1 LETO

  Naša edino-rojena Mea (Endless Love - leglo E) in Neo (Flash n Thundershine - F leglo) sta 22. aprila in 7. maja praznovala 1 leto. Oba sta zrasla v prečudovita škotska ovčarja! Mea osvaja sodnike s svojim izjemnim gibanjem, Neo pa vsakega navduši s svojim izjemno lepih obrazom in prijaznim značajem.Vse najboljše, lepotca moja sladka!

      

       

   

 • I LEGLO

  Naše I leglo je rojeno! Točno 1 leto po rojstvu našega E legla so se rodili mladički I legla (obe legli odraščata pri solastnikih v Portorožu).

  Naša sladka Pai je postala mamica šestim čudovitim trikolor mladičkom - štirim deklicam in dvem fantom. Žal ni bilo nobenega bluja, ampak presrečni smo nad lepoto naših trikolorčkov. Očka je čudovit samček Gary - mednarodni šampion iz Češke. 

  Gary - multi CH, INTER CH Born for Agara and African Gold (Ch. Poker Face vom Old Tom x Ch. Tisha's Black Minx vom Old Tom) x Pai - JCH Celestial Legend of the Windy Lands (inter, multi ch Steadwyn Blue Legend x Ch A Sweet Lullaby of the Windy Lands).

  Oba starša imata zelo lep, ljubeč značaj, sta odprta do ljudi, prijazna, nežna in aktivna škotska ovčarja. Oba starša imata tudi zdrave kolke, zdrave oči brez kolobom in sta neprenašalca za DM. 

  Mladički odraščajo v ljubečem družinskem domu v Portorožu, bodo večkrat razglisteni, cepljeni, pregledane bodo imeli oči, v nov dom bodo odšli zelo dobro socializirani. Smo prvi vzreditelji te pasme v Sloveniji, ki mladičke vzgajamo po programu 'puppy culture', ki vključuje zgodnjo nevrološko stimulacijo, ta pa pomaga pri boljšem, bolj stabilnem značaju in tudi boljšem imunskem sistemu psa. Tekom odraščanja se bodo spoznavali z različnimi zvoki, ljudmi, kužki istih in drugih pasem, izpostavljeni bodo najrazličnejšim situacijam, vajeni bodo vožnje z avtomobilom, privajali jih bomo na sobno čistočo. V nov dom jih bodo spremljali potni list, igračka, krtača, bon s popusti za hrano ter knjižica z nasveti glede prehranjevanja in vzgoje.

  Za mladičke iščemo dom, kjer bodo živeli kot družinski člani, z lastniki želimo ostati v stiku, vsaj enkrat na leto prirejamo piknik naše psarne. Lastnikom naših psičkov smo vedno na voljo za informacije in nasvete. Zelo smo veseli obiskov.

  Za vse informacije mi pišite na: windylands@gmail.com 

    

   

   

   

  Iris - Irresistible Reverie of the Windy Lands 

      

  Inis - Ibiza Nights of the Windy Lands  

    

  Inna - Intoxicating Illusion of the Windy Lands 

    

  Issa - Isle of Beauty of the Windy Lands  

    

  Iggy - Ignited Gem of the Windy Lands  

    

  Izzy - Invincible Night Zenith of the Windy Lands  

    

 • B LEGLO JE STARO 3 LETA
  • Vse najboljše moji čudoviti deklici Lani, njenemu prelepemu bratcu Kaiu, ki je najbolj crkljiv in ljubeč kuža na svetu, pa sestricam Tari in Dream, mamicam našega G in H legla, sesticam Sii in Natti, pa bratcema Neelu in Sidu.

     

 • H LEGLO JE ROJENO

4. 1. 2018 se je v psarni Of the Windy Lands rodilo naše H leglo dolgodlakih škotskih ovčarjev. Mamica je Dreamy Be My Sp'Icy Dream of the Windy Lands), očka pa Billy, samček uvožen iz Nemčije (CH Blowing in the Windy Bill of Kassiopeia). Oba starša imata zelo nežen in ljubeč značaj. Oba starša imata zdrave kolke in zdrave oči brez kolobom. Mladički tudi ne morejo zboleti za boleznijo DM - odpoved zadnjih nog in ne bodo občutljivi na zdravila. 

Imamo štiri soboljeve samčke: Hear the Whisper of the Windy Lands, Hit the Road (Jack) of the Windy Lands, Heart Stealer of the Windy Lands in Hidden Treasure of the Windy Lands

 

 

ter tri trikolor samičke: Honey n Spice of the Windy Lands, Havanna Sunset of the Windy Lands in Hopes n Dreams of the Windy Lands.

 

Mladički odraščajo v ljubečem družinskem domu v Ljubljani, bodo večkrat razglisteni, cepljeni, pregledane bodo imeli oči, v nov dom bodo odšli zelo dobro socializirani. Smo edini vzreditelji te pasme v Sloveniji, ki mladičke vzgajamo po programu 'puppy culture', ki vključuje zgodnjo nevrološko stimulacijo, ta pa pomaga pri boljšem, bolj stabilnem značaju in tudi boljšem imunskem sistemu psa. Tekom odraščanja se bodo spoznavali z različnimi zvoki, ljudmi, kužki istih in drugih pasem, izpostavljeni bodo najrazličnejšim situacijam, vajeni bodo vožnje z avtomobilom, privajali jih bomo na sobno čistočo, naučili osnovnih povelj ter hoje na povodcu. V nov dom jih bodo spremljali potni list, igračka, krtača, bon s popusti za hrano, album s fotografijami, unikatni povodec ter knjižica z nasveti glede prehranjevanja in vzgoje.

Za mladičke iščemo dom, kjer bodo živeli kot družinski člani, z lastniki želimo ostati v stiku, vsaj enkrat na leto prirejamo piknik naše psarne. Lastnikom naših psičkov smo vedno na voljo za informacije in nasvete. Zelo smo veseli obiskov.

Ljubeč družinski dom iščeta še dva soboljeva samčka in ena trikolor samička.

Za vse informacije mi pišite na windylands@gmail.com.

 • 28.12.2017 A LEGLO JE STARO 6 LET

Naše 1. leglo praznuje 6 let. Vse najboljše moji Lii ter njeni sestrici Mei in bratcem Damonu, Messiju in Taiu ♥♥♥♥♥

 • RAZSTAVNE NOVICE ZIMA 2017

  • Moja super Lani (CH Beyond Dreams of the Windy Lands) se je po mladičku vrnila v ring in na Cacib Vrtojbi dobila še zadnji CAC, ki je bil pogoj za naziv SLOVENSKA ŠAMPIONKA V LEPOTI. Za naziv mednarodni šampion pa ji manjka le še zadnji cacib. Zelo sem ponosna nanjo!

   Na Cacib Vrtojba se je prvič v ringu predstavila tudi naša mlada Mea (Endless Love of the Windy Lands), naš novi veliki up. Sodnico je navdušila predvsem z izvrstnim gibanjem in dobila naziv zelo perspektivno in best puppy.

   Naš Finski lepotec Damon (Absolute Dynamite of the Windy Lands), je na razstavi v Estoniji dosegel CC in s tem postal Estonski šampion.

    

   PRVO SOBOLJEVO LEGLO

   9. novembra se je rodilo naše prvo soboljevo leglo!

    Parili smo našo črno lepotico Taro (SLO CLUB JCH '16, SLO J CH Black Swan of the Windy Lands) s prečudovitim mladim samčkom, ki je k nam prišel vse iz daljne Finske in s tem prinaša svežo kri v Slovenijo. Stigu (INTER, MULTI CH Skabona Oriental Style) je zame potomec najlepše soboljeve linije na svetu, saj ima v rodovniku najlepše predstavnike priznanih psarn kot so Fantazija, Steadwyn in Wicani. 
   Oba starša imata zelo lep, nežen, crkljiv, aktiven in pogumen značaj.
   Oba starša imata zdrave kolke, komolce in zdrave oči brez kolobom. Mladički tudi ne morejo zboleti za boleznijo DM - odpoved zadnjih nog. 

   Imamo enega soboljevega samčka - Golden Oriental Style, dve soboljevi samički - Gaia Earth Godess in Glorious Autumn Flame, trikolor samičko Glam n Gorgeous in dva trikolor samčka Galaxy Guardian in Gallant Night Prince. 

   Mladički odraščajo v ljubečem družinskem domu v Vrtojbi, bodo večkrat razglisteni, cepljeni, pregledane bodo imeli oči, v nov dom bodo odšli zelo dobro socializirani. Smo edini vzreditelji te pasme v Sloveniji, ki mladičke vzgajamo po programu 'puppy culture', ki vključuje zgodnjo nevrološko stimulacijo, ta pa pomaga pri boljšem, bolj stabilnem značaju in tudi boljšem imunskem sistemu psa. Tekom odraščanja se bodo spoznavali z različnimi zvoki, ljudmi, kužki istih in drugih pasem, izpostavljeni bodo najrazličnejšim situacijam, vajeni bodo vožnje z avtomobilom, privajali jih bomo na sobno čistočo, naučili osnovnih povelj ter hoje na povodcu. V nov dom jih bodo spremljali potni list, igračka, krtača, bon s popusti za hrano, album s fotografijami, unikatni povodec ter knjižica z nasveti glede prehranjevanja in vzgoje. 

   Za mladičke iščemo dom, kjer bodo živeli kot družinski člani, z lastniki želimo ostati v stiku, vsaj enkrat na leto prirejamo piknik naše psarne. Lastnikom naših psičkov smo vedno na voljo za informacije in nasvete. Zelo smo veseli obiskov. 

   Za vse informacije mi pišite na windylands @ gmail.com.

    

      

     

        

       

       

        

  • SKY JE STARA 9 LET 

  Vse najboljše naši kraljici, naši veličastni srebrni lepotici Sky- SLOV CH, SLOV VETERAN CH, CORAT CH, 2X CLUB VET WINNER, 2X BIS3 CLUB VETERAN A Blue Pearl of The Holy Mountain at Windy Lands. Sky je najbolj pameten pes, kar jih poznam, je še vedno zelo aktivna in igriva in zelo sem ji hvaležna, da mi je dala dve prečudoviti legli in veliko krasnih vnukov in pravnukov

       

       

  • RAZSTAVNE NOVICE

  Poletna sezona je bila zelo uspešna, dobili smo veliko novih šampionov!

  Eros - Dashing Raven Knight of the Windy lands je postal Slovenski in Hrvaški mladinski šampion in Alpen Jugendsieger 2017. V Lipici je na specialki dobil Cac in s tem odprl Slovenski šampionat. Eros je opravil vzrejni izpit z oceno A, tudi njegovi kolki so odlični AA in zdaj je pripravljen, da sprejme psičke na parjenje. Kontaktirajte lastnico Katarino Petrič za vse informacije.

      

  Njegova sestra Lina - Dream in Blue of the Windy Lands je zaključila Hrvaški mladinski šampionat in tudi njeni kolki so AA. Čestitke lastnici  Sandra Cerjak! Z Lino planirmao zelo zanimivo leglo naslednje leto!

    

  Njuna mama  Nyxi - Gemheid Light of My Life se je po materinstvu vtnila na razstave in je v par mesecih zaključila tako Hrvaški kot Slovenski šampionat.

    

  Tudi naša srebrna lepotica Sky je bila izjemna to poletje. Ko je bila mlada, ni preveč marala razstav, zato je trajalo res dolgo, da je postala šampionka. Zdaj, ko sem jaz postala že izkušena razstavljalka in v ringu nisem več živčna, pa je tudi Sky ugotovila, da so razstave prav zabavne. Uspešno je zaključila Slovenski Šampionat, kmalu za tem pa še Veteranski Slovenski šampionat! Za piko na i pa je na specialki v Lipici osvojila še naslov BOB VETERAN in BIS3 veteran! Zelo sem ponosna na mojo deklico!

    

  In še nas največji uspeh - čudoviti Damon iz našega A legla , Skyjin najbolj uspešen sin - Absolute Dynamite of the Windy Lands, je postal moj prvi MEDNARODNI ŠAMPION! Na razstavi na Finskem je zmagal v svojem razredu, bil najlepši samec, osvojil CACIB in na koncu še premagal vseh 74 škotov in osvojil še BEST OF BREED. Čestitke lastnici Teiji Ukkola, neznansko smo ponosni na vaju!

      

   

 • F LEGLO

V začetku maja se med hudo nevihto rodil samček Neo (Flash n Thundershine) našega F legla. Parili smo našo razstavno najbolj uspešno psičko Lani (CRO CLUB JCH '15, CLUB j BEST IN SHOW, CROAT J CH, SLOV J CH, CROAT CH, MULTI J BOB, J BOG, 4X BOB, MULTI BOS, BOG, 3X CACIB Crufts Qualified '16 Beyond Limits of the Windy Lands) z izjemnim mladim samčkom Cezarjem (SLOV CLUB JCH '15, SLOV J CH, MULTI J BOB, MULTI BOB, BOG, JUNIOR BEST IN SHOW, 3rd BEST IN SHOW Lidok's The Best Yet to Come). Oba starša imata čudovit, nežen, crkljiv, aktiven in izredno pogumen značaj.


Ob
a starša imata zdrave, A kolke in zdrave oči brez kolobom. Neo tudi ne more zboleti za boleznijo DM - odpoved zadnjih nog, saj je po starših DM NN. 

Neo odrašča v ljubečem družinskem domu v Ajdovščini, bo večkrat razglisten, cepljen, pregledane bo imel oči, v nov dom bo odšel zelo dobro socializiran. Vzgajamo ga po programu 'puppy culture', ki vključuje zgodnjo nevrološko stimulacijo, ta pa pomaga pri boljšem, bolj stabilnem značaju in tudi boljšem imunskem sistemu psa. Tekom odraščanja se bo spoznaval z različnimi zvoki, ljudmi, kužki istih in drugih pasem, izpostavljen bo najrazličnejšim situacijam, vajen bo vožnje z avtomobilom, privajali ga bomo na sobno čistočo ter hojo na povodcu. V nov dom bo odšel s potnim listom in darilnim paketom (igračke in unikatni povodec z imenom, posodica za hrano, dekica, bom za popust za hrano, krtača, odšavljen sprej za razčesavanje, knjižico z nasveti glede prehranjevanja in vzgoje).

Za Nea iščemo dom, kjer bo živel kot družinski člani, z lastniki želimo ostati v stiku, vsaj enkrat na leto prirejamo piknik naše psarne. Lastnikom naših psičkov smo vedno na voljo za informacije in nasvete. Zelo smo veseli obiskov. 

Ker je Neo edini v leglu in ima zelo dober rodovnik ter je vizualno izredno perspektiven, bi želeli, da se ga pelje na kakšno razstavo ter z njim naredi vzrejni pregled. 

 

  

 

  

 

  

 • E LEGLO

21.4.2017 se je rodila psička Mea (Endless Love) iz našega E legla. Mamica je naša šampionka Mei  (SLOjCH, CRO CH, SLO CH A Sweet Lullaby of the Windy Lands), očka pa čudovit mlad samček Shiro iz Madžarske (HUNjCH Marvalan The Rainmaker), ki ima v rodovniku kri ene boljših psarn na svetu - Wicani iz Anglije. Oba starša imata čudovit, nežen, crkljiv, aktiven in pogumen značaj.

Oba starša imata zdrave, A kolke in zdrave oči brez kolobom. Psička tudi ne more zboleti za boleznijo DM - odpoved zadnjih nog

Mea odrašča v ljubečem družinskem domu v Kopru, bo večkrat razglistena, cepljena, pregledane bo imela oči, v nov dom bo odšla dobro socializirana. Vzgajamo jo po programu 'puppy culture', ki vključuje zgodnjo nevrološko stimulacijo, ta pa pomaga pri boljšem, bolj stabilnem značaju in tudi boljšem imunskem sistemu psa. Tekom odraščanja se bo spoznavala z različnimi zvoki, ljudmi, kužki istih in drugih pasem, izpostavljena bo najrazličnejšim situacijam, vajena bo vožnje z avtomobilom, privajali jo bomo na sobno čistočo ter hojo na povodcu. V nov dom bo odšla s potnim listom in darilnim paketom (igračke in unikatni povodec z imenom, posodica za hrano, dekica, bom za popust za hrano, krtača, odšavljen sprej za razčesavanje, knjižico z nasveti glede prehranjevanja in vzgoje).

Za Meo iščemo dom, kjer bo živela kot vaš družinski člani, z lastniki želimo ostati v stiku, vsaj enkrat na leto prirejamo piknik naše psarne. Lastnikom naših psičkov smo vedno na voljo za informacije in nasvete. Zelo smo veseli obiskov.

Ker je Mea edina v leglu in ima tak dragocen rodovnik ter je vizualno izredno perspektivna, bi želeli, da se jo pelje na kakšno razstavo ter ima pod mojim mentorstvom z njo mladičke.

 

Za vse informacije mi pišite na windylands@gmail.com

 

  

  

  

 • RAZSTAVNI USPEHI POMLAD 2017

Kužki naše vzreje so zelo uspešni na razstavah. Eros iz našega D legla je najprej postal Hrvaški mladinski šampion, en teden kasneje pa še  Slovenski mladinski šampion. Čestitke lastnicam Katarini in Anji in hvala ker toliko vlagata v našega lepotca!

Njegova sestra Lina ima na Hrvaškem že 2 prm-ja, na zadnji razstavi pa je pokosila s konkurenco in osvojila naziv najelpši pes pasme (BOB). Iskrene čestitke Sandri, upajmo še na veliko podobnih uspehov z našo srebrno lepotico!

Njun brat, naš Finski lepotec Star je se je udeležil klubske razstave v Latviji in postal Latvijski mladinski klubski prvak. Čestitke Teiji in Kirsi za ta fantastičen uspeh!

V Latviji je bil tudi naš super šampion Damon iz našega A legla in svojim mnogim nazivom dodak še enega - postal je še šampion Latvije. Čestitke Teiji in hvala da toliko vlaga v našega lepega fanta!

D LEGLO IMA 1. ROJSTNI DAN

Naši D-jevčki so stari 1 leto!

V tem leglu je v solastništvu ostala psička Coco, ki je postala Slovenian junior Winter winner 2017, pri mojih dobrih prijateljicah Katarini Petrič (psarna Aydeen) in Anja Gavez odrašča naš lepotec Eros, ki je tudi postal Slovenian junior Winter winner 2017, prekrasna blue merle psička iz tega legla živi pri Sandri Cerjak (psarna Dorsanian) v bližini Zagreba, naš zelo perspektiven blue merle samček Star živi na Finskem pri Teiji Ukkola (psarna Windy Forest's) in Kirsi Rusanen. Trikolor psička Naja živi pri družini Petrnelj na Cerknem, naš največji fant Lin pa uživa s svojo najboljšo prijateljico Tino, s katero skupaj planinarita.

LANI PRIČAKUJE! ♥

    Težko je izraziti veselje, ki sem ga čutila, ko je veterinar potrdil, da Lani pričakuje mladičke s Cezarjem. Tega čudovitega mladega samčka sem izbrala, ker je vizualno naravnost izjemen in ima fantastičen značaj. Je sin legendarnega  Multi, Inter Ch Steadwyn Blue Legend-a, očeta mojega C legla.

Komaj čakam, da maja spoznam malčke, ki sta jih ustvarila naša zaljubljenca. Oba starša imata zdrave kolke, sta DM NN in imata zdrave oči.

To leglo se bo rodilo pri nas doma, zato je zame še posebej dragoceno. Vzgajali jih bomo po programu puppy culture, ki vključuje zgodnjo nevrološko stimulacijo - ta pripomore k bolšemu imunskemu sistemu in bolj stabilnem značaju.

Mladičke prodajamo samo kot družinske člane v ljubeče družine, kjer bodo živeli z vami v hiši in bodo ostali v vašem domu celo življenje.


 

  

    

MEDNARODNA RAZSTAVA RIJEKA

Moja super  Lani - Beyond Limits of the Windy Lands  je dodala še en naziv njeni več kot uspešni razstavni karieri. Samo 2 dni po njenem 2. rojstnem dnevu (ki je pogoj za prvaštvo), je odvojila njen 4. CAC in postala Hrvaška Šampionka! Osvojila je tudi naziv najlepša psička (BOS), CACIB in se kvalificirala za Crufts!

 N mladenič Eros - Dashing Raven Knight of the Windy Lands (IntCH One Extraordinary Blu di Cambiano x JCH Gemheid Light of My Life, imp. Uk) navdušuje tudi na Hrvaškem. V Rijeki je zmagal v razredu, dobil PRM in kasneje premagal mlado psičko ter postal najlepši mladi pes v pasmi (J BOB). Tudi on se je s tem kvalificiral za Crufts! Sodil je Jeff Horswell iz VB.

  

B LEGLO IMA ROJSTNI DAN

Naši B-jevčki so stari 2 leti!

V tem leglu je doma ostala naša prekrasna Lani, ki je res fantastična psička o kateri sem sanjala več let. Je ljubeča, učljiva, izredno pogumna, zelo navezana name in naravnost obožuje razstave.

Bratec Kai in sestrica Tara sta v solastništvu pri mojih prijateljih Gordani Lešnik in Danijelu Bandlju. Bratec Neel živi na Danskem pri zelo uspešni vzrediteljici škotov, Karen Jondahl (psarna Shep's). Bratec Sid uživa na Slovenski obali pri družini Šavle, Dream v Ljubljani pri družini Sicherl, Natti na Ptuju pri Boštjanu in Tjaši Predikaka, Sia pa v bljižnjih Renčah pri družini Dolanc.

Štirje (Lani, Tara, Kai in Neel) od osmih kužkov se razstavljajo in vsi štirje so že šampioni!

LJUBEZEN JE V ZRAKU - MEI PRIČAKUJE

Našo krasotico Mei - SLO jCH, SLO CH, CRO CH A Sweet Lullaby of the Windy Lands (Essanjay Encore x A Blue Pearl of the Windy Lands) smo parili s čudovitim mladim samčkom Shirom - HUN jCH Marvalan The Rainmaker (Wicani Leading Light x Wicani Lights of Amethyst). Bila je ljubezen na prvi pogled! Shira sem za Mei izbrala zaradi njegove izjemne zunanjosti, čudovite glave, popolne blue barve, bujne dlake, odlične okotenosti in izjemenega gibanja ter seveda zelo dobrega značaja. V njegovem rodovniku so nekateri najboljši Wicani psi - moja najlubša linija! Hvala dragi Katalin Tóth, da mi je zaupala Shira! Upajmo da se mladički rodijo sredi Aprila!

  

 

 

MEDNARODNA RAZSTAVA CELJE

Naša dva najstnika, bratca in sestrico Coco in Erosa smo peljali v Celje, kjer sta se odlično odrezala! Oba dni sta dobila PRM, v soboto je bil Eros j bob, v nedeljo pa Coco - uspeh sta si torej pravično razdelila! Oba sta v nedeljo postala tudi Junior Winter Winners. Sodila sta Maja in Darko Korošec.

  

  

SPECIALNA RAZSTAVA LJUBLJANA

Našo 'babico' Sky sem prvič rasztavljala v razredu veteranov in dosegli sva fantastičen rezultat. Postala je najlepši veteran pasme, veteranski klubski prvah in na koncu še 3. najlepši veteran specialke! Sodila je Astrid Lundava.

  

SPECIALNA RAZSTAVA IN MEDNARODNA RAZSTAVA ZAGREB

Naš mlad samček Eros - Dashing Raven Knight of the Windy Lands se je odlično odrezal na Specialki ovčarskih britanskih pasem v Zagrebu. Bil je zelo perspektiven, prvi v razredu in kasneje tudi najlepši mladiček pasme.

  

Tudi moja srebrna lepotička Lani - Beyond Limits of the Windy Lands je bila zelo uspešna! V nedeljo je pometla z zelo 'težko' konkurenco in zmagala v razredu ter osvojila njen tretji Cac na Hrvaškem. Za Hrvaško prvaštvo ji tako manjka le še eden!

  

MEDNARODNA RAZSTAVA VRTOJBA

Lepotec Kai je blestel v Vrtojbi. Zmagal je v razredu in osvojil CAC ter tako zaključil tudi Slovenski mladinski šampionat. Zelo smo ponosni nanj! Čestitke tudi solastnici Gordani!

Kai ima narejene vse zdravstvene teste in vzrejni pregled in je na voljo psičkam za parjenje!

    

    

D - JEVČKI SO STARI 6 MESECEV

Vse najboljše otročički!  

 

Eros                                                                                                                      Coco 

    

Star                                                                                                                     Lina  

   

Naja                                                                                                                     Lin  

BILI SMO USPEŠNI NA CACIB LIPICA 

Naša zvezda Lani nadaljuje s svojimi razstavnimi zmagami. V Lipici je bila prvi dan zmagovalka razreda vmesnih, najlepša psička in na koncu najlepša predstavnica pasme pri zelo strogem sodniku JORGEN-u HINDSE-u iz Danske. To je že njen 4. BOB zapored ter 2. CACIB! Tokrat je premagala celo multi šampiona!:) Naslednji dan je bila zelo pomembna razstava, saj je štela kot specialka, ki je pogoj za dosego Slovenskega šampionata. Lani me spet ni razočarala - dosegla je nujno potrebni CAC pri sodnici Jadranki Smojver Selimovic, in to je njej 4. Slovenski Cac, vse 4 je dobila na 4 zapovrstnih razstavah. Manjka ji še zadnji, 5., ki pa ga lahko doseže po njenem 2. rojstnem dnevu, tako da bomo naj počakali do marca.

Lipica je bila tudi prva razstava za našega lepotca Erosa iz D legla. V ringu ga je zelo lepo predstavila lastnica Katarina, zunaj pa je navijala solastnica Anja. Eros je zmagal v svojem razredu in kasneje postal najlepši mladiček pasme. Zelo smo ponosni nanj!

 

Jaz sem razstavljala njegovo sestrico Coco, ki je kljub navihanosti osvojila sodnico s svojo lepoto in bila zelo perspektivna 1 z lepim opisom. 

 

Zelo sem ponosna na našo mlado ekipo!

 

 

RAZSTAVE POLETJE 2016

Moji otročički so bili to poletje izjemno uspešni! 

Naša mladenka Pai iz našega C legla je osvojila njen prvi PRM v Rovinju, drugega v Umagu in tretjega zapovrstjo v Opatiji. Postala je mladinska šampionka Hrvaške.  

Naš veliki, lepi fant Kai iz B legla je osvojil prvi Slovenski PRM na Koroškem pri priznani sodnici Lidiji Okleščen, drugega na Cac Obala, prvi odrasli CAC na Hrvaškem pa na mednarodni razstavi v Varaždinu.

 

Črna lepotica Tara je na Cac Obala osvojila njen tretji PRM in je tako postala Slovenka mladinska lepotna šampionka.

 

Moja lepotica Lani, ki ni samo čudovita ampak je z njo v ringu krasno saj obožuje pozornos,t rada nastopa in predvsem uživa v vsem sirčku, ki ga na raszavi poje, je bila še posebej uspešna to poletje. Na Hrvaškem je v Varaždinu osvojila prvi odrasli Cac in CACIB, v Opatiji pa CAC, BOS IN BOB.

V Sloveniji je na Cac Koroške ter obeh cacibih na Bledu pod zelo priznanimi sodniki Lidijo Okleščen, Michele Colborne in Thomasom Rohlinom osvojila 3 x PRM, 1X BOS IN 2X J BOB in postala še Slovenska mladinska šampionka. Na Cac Obala je kasneje osvojila svoj prvi odrasli CAC, BOS in BOB, na Cac Trbovlje pa CAC, BOS, njen trenji BOB zapovrstjo, ki pa ga je nadgradila še z najboljšim dosežkom naše psarne do zdaj - bila je BEST OF GROUP 1! Na svojo princesko ne bi mogla biti bolj ponosna.

  

 

Cac Trbovlje je bila prva razstava za najmlajšo članico naše show ekipe - Coco iz D legla. Odrezala se je odlično in bila najlepši mladiček pasme.

Na Cac Obala so bili Lani, Kai in Tara iz B legla res. best in show vzrejna skupina!

 

LETNO WINDY LANDS SREČANJE

Julija smo imeli letno srečanje naših škotov in njihovih lastnikov. Res je bilo lepo ponovno videti naše otročičke in pokramljati z njihovimi lastniki.

Nyxi in njeni otročički Coco, Eros in Lina iz D legla

            Srečanja so se udeležili Messi in Mei iz A legla, Lani in Dream ter Kai iz B legla, Pai in Lori iz C legla, Nyxi ter njeni mladički Coco, Eros in Lina iz D legla.Ker Lin in Naja nista mogla priti na srečanje, smo jih kasneje skupaj s Katarino, Anjo, Erosom ter Ireno in Nyxi obiskali. Zelo lepo se razvijajo in lepo jih je videti tako srečne v novih domovih!

 

MLADIČKI IZ D LEGLA SO ODŠLI V NOVE DOMOVE

Vsi mladički iz našega zadnjega legla so dobili čudovite domove.  

Coco je odšla k čudoviti družini Grčman v Ljubljano. Nanjo so se kar 1 leto pripravljali in so jo nestrpno pričakovali. ker je prava lepotička in ker po mamici Nyxi prenaša gen za zdrave oči smo se odločili, da jo bomo skupaj razstavljali in če bo šlo vse po planih nekoč z njo imeli mladičke. 

      

Eros je bil moj najljubši mladiček že od začetka in čeprav sem imela veliko povpraševanje zanj iz tujine, sem se odločila, da ga želim obdržati v Slovenijo. Na srečo se je vanj zaljubila tudi moja dobra prijateljica in so-vzrediteljica Katarina Petrič (Kennel Aydeen) in tako se je naš sladki Eros preselil k njej in njeni prijateljici Anji. Eros zdaj uživa v družbi še dveh psičk, mačjega prijateljčka in še veliko drugih živalskih prijateljev. Razstavljala ga bo Katarina in vsi imamo visoke upe za našega črnega lepotca!

  

 Še tretja črna lepotička Naja je odšla v svoj sanjski dom k družini  Peternelj v Cerkno. Also they had been waiting for their black jewel for over a year and it was love at first sight when they first came to see her. Naja now lives in a true paradise and the love and cherish her!

 

Naša zelo posebna deklica Lina - edina srebrna psička v leglu - je odšla k še eni dobri prijateljici Sandri na Hrvaško. Tudi Sandra je na svojo srebrno princesko čakala več let in jo zdaj razvaja in obožuje.  Ko malo zraste, jo bo razstavljala in z njo kasneje tudi vzrejala. 

     

Najbolj perspektiven in očku podoben mladiček iz legla - naš srebrni lepotec Star je odpotoval na daljno Finsko, kjer se je pridružil svojemu velikemu stricu Damonu v psarni Windy Forest's (Teija Ukkola) in psarni Heiluvillen (Kirsi Rusanen). Živel bo z dvema starejšima bratoma Aslanom in Merlinom in novo najboljšo prijateljico, malo Aliso. Vsi upamo, da bo mali Star postal tako uspešen kot njegov slavni očka!

In še zadnji, a ničmanj poseben in pomemben, naš sladki Lin, je dobil sorodno dušo v simpatični Tini. Tudi tu je bila ljubezen na prvi pogled in čudovito je spremljati dogodivščinam Tine in Lina.   

 

Želela bi se zahvaliti Nyxijini solastnici Ireni, da je imela leglo pri sebi doma in vanj vložila ogromno časa, potrpljenja in ljubezni!

MLADIČKI SO TU ♥

 

Na čaroben datum - 16.4.2016, se je skotilo 6 čudovitih mladičkov.

Imamo blu punčko, dva blu fantka, dve tri punčki in enega tri fantka. 

   

stari 1 teden 

 

 

 

stari 2 tedna

 

stari 3 tedne

Več slik v našem fb albumu: D litter


Cacib Maribor - April 2016

 Taro - Black Swan smo peljali na to Cacib Maribor in osvojila je njen drugi prm pod priznano sodnico Barbko Novak. Hvala, da vidite potencial v naši punci! ♥

  

Obiskali smo tudi Tarino sestro Natti in bratca Kai-a, mamica Sky pa je za Taro navijala. Na koncu je nastala družinska fotografija.

 

Družinica - Tara, mamica Sky, Kai, Natti                                     Beauty in Motion - Natti 

 

7 April 2016 - C leglo je staro 1 leto  ♥

Vse najboljše naši lepotički Pai ter njenim sestricam Rhei, Lori in Rii!

Pai -  Celestial Legend -  smo peljali na njeno prvo razstavo na Hrvaškem in v razredu mladih je osvojila naziv prvak razreda mladih pri zelo prijazni sodnici Alenki Pokorn. Užitek jo je razstavljati, saj je Pai zelo odprta, prijazna, radovedna in učljiva psička. Hvala družini Zrimšek, da tako lepo skrbijo za naši punci Pai in njeno mamico Mei!

23 Februar 2016 - B leglo je staro 1 leto ♥

Vse najboljše moji veliki ljubezni Lani ter njenim bratcem Kai-u, Neel-u in Sid-u ter sestram Tari, Natti, Dream in Sii!
Pričakujemo mladičke ♥

Po enem letu je pri nas ljubezen spet v zraku. Naša golobčka Nyxi in Piaf sta se zaljubila na Valentinovo in okrog 21-ega Aprila pričakujemo čudovite blue merle in trikolor mladičke. Odraščali bodo v ljubečem družinskem okolju, imeli bodo zgodnjo nevrološko stimulacijo, ogromno socializacije - spoznali se bodo z ljudmi vseh starosti, kužki vseh pasem, navajali se bodo na vožnjo v avtu in veterinarja, privajali jih bomo na česanje na mizi, spoznali bodo tudi ovčke in konje prav tako pa tudi hrup mesta. Od nas bodo odšli sobno čisti in navajeni na povodec. Med odraščanjem bodo imeli na voljo vleiko notranje in zunanje igrišče za najboljši psihološki in fiziološki razvoj.

 

Bodoča mamica je naša Nyxi – Gemheid Light of my Life, ki smo jo uvozili iz Anglije, ker k nam prinaša nove linije in je ena redkih psičk pri nas, ki ima popolnoma zdrave oči (je cea carrier). Nyxi je tudi razstavno zelo uspešna psička, postala je Slovenska in Hrvaška mladinka šampionka, Slovenska mladinska prvakinja 2015, Zimska prvakinja 2015 in je že večkrat zmagala v svojem razredu, premagala vse psičke pasme in enkrat cleo zmagala cleotno pasmo. Ima kot že omenjeno zdrave oči, zdrave kolke in ni prenašalka za bolezen DM (sesutje hrbtenice).

 

Piaf – One Extraordinary Blu di Cambiano je eden najbolj uspešnih škotkih ovčarjev v tem delu Evrope. Je Svetovni mladinski klubski prvak, Hrvaški, Slovenski, Italijanski in Luksemburški mladinski šampion,  Mladinski prvak Amsterdama, Slovenije in Beneluksa, na razstavah pa je bil že najlepši mladič razstave in najlepši mladi pes razstave. Njegova sestra Inky - One Incredible Blu di Cambiano je aktualna svetovna prvakinja!

 

Bodoči mladički tako združujejo svetovno najboljše in najuspešnejše linije  – Wicani, Corydon, Van M, Steadwyn and Cambiano. Za več informacij nam pišite na naš email windylands  gmail.com


Cacib Rijeka


Čudovit dan v Rijeki za našo Lani, ki je oba dni osvojila naziv prvak razreda mladih in v nedeljo tudi naziv najlepši mladi pes pasme. S tem je moja princeska osvojila naslov Hrvaški mladinski šampion. Lani je že druga mladinska šampionka iz našega B legla. Užitek jo je razstavljati saj uživa v pozornosti ljudi in psov in res sem vesela, da sem jo obdržala! ♥
Cacib Ljubljana

 Naš mladi up Tara - Black Swan of the Windy Lands je bila zelo  uspešna na klubski razstavi v Ljubljani. Pri zelo strogi in izkušeni sodnici Myrni Shiboleth je zmagala v močni konkurenci in osvojila naslov Slovenski klubski mladiski prvak 2016. Tara je tretji klubski mladinski prvak in našega B legla. Hvala solastniku Danijelu, da tako lepo skrbi za princesko Taro!
  

Damon je multi šampion

 Damon je zdaj Finski, Slovenski in Hrvaški lepotni šampion,  Hrvaški klubski šampion, Zagrebški zmagovalec in Crufts kvalificiran. Je tudi kandidat za mednarodnega prvaka s štirimi Cacibi iz treh različnih držav, vendar mora na zadnjega čakati do avgusta. Trenutno je na počitnicah na Madžarskem, v Budimpešti pri moji dobri prijateljici Katalin. Februarja pa se vrne v svojo domovino.

 

Info:

KOLKI AA, KOMOLCI 00

CRD/PRA/KAT FREE kot mladiček in odrasel

MRD IN DM +/-

OPRAVLJEN MENTALNI TEST, NI STRELOPLAH

Uspešen razstavni vikend v Zagrebu! 

                                   Fantastičen vikend za Sky-jine otroke v Zagrebu!

Naš Finski gost, prelepi Damon - Absolute Dynamite of the Windy Landsur Finnish je postal Hrvaški klubski prvak, Hrvaški lepotni šampion, kvalificiral se je za največjo razstavo v Evropi - Crufts in na koncu postal še Zagrebški zmagovalec!

     

 
Najmlajši samček naše psarne, naš ljubek Kai - Bejewelled Sky of the Windy Lands, je zelo uspešno začel svojo razstavno kariero. Postal je Hrvaški klubski mladinski prvak, Hrvaški mladinski šampion, kvalificiral se je za Crufts in na koncu postal še Mladinski Zagrebški zmagovalec. Razstavljala ga je njegova solastnica Gordana. V ringu sta bila čudovita, res sta krasen par!

  

Najbolj pa sem ponosna na mojo punčko Lani - Beyond Limits of the Windy Lands. Na klubski razstavi je postala Hrvaška mladinska klubska prvakinja, najlepši mladi pes pasme in na koncu še najlepši mladi pes celotne razstave!  V ringu se je obnašala fantastično in osvojila ogromen pokal.

Damon na obisku v Sloveniji!

Moj 'mali' medvedek iz našega prvega legla - moj zelo poseben fant Damon (Absolute Dynamite of the Windy Lands), ki na dalnjem Finskem živi s  Teijo Ukkola in njenimi Windy Forest's škotskimi ovčarji je prišel za par mesecev na počitnice v Slovenijo. Živi pri moji dobri prijateljici Katarini Petrič (Aydeen collies), na obisk pa pride tudi k nam in svoji originalni družini. Še vedno je en velik 'carton' in prav tako aktiven in živahen, kot mamica Sky. Obožuje frisbee in tek za žogico. Zelo dobro se je ujel s sestricama Lia in Lani. V Sloveniji ga zelo uspešno razstavlja Katarina, za kar sem ji zelo hvaležna.

     

   

   

Nyxi breeding exam

Nyxi  je uspešno opravila vzrejni pregled in dobila najvišjo oceno A. Sodniki so pohvalili njeno skladno, močno telo, lepo gibanje in zelo stabilen, umirjen značaj. Preverili smo tudi njene kolke, ki so zelo zdravi in ocenjeni z najboljšo oceno A. Zdaj smo pripravljeni na mladičke:)

 • Poletje 2015 Razstavni uspehi

Mladički so vsi našli nove domove in spet je čas za razstave. Naša Angleška lepotica Nyxi je bila to poletje zelo uspešna v razstavnih ringih tako v Sloveniji kot na Hrvaškem.

Na državni razstavi Cac Rogla je zmagala v razredu, premagala vse psičke in na koncu zmagala še v pasmi. Sodila je Jadranka Smojer Selimović (Hr). 

   

Na mednarodni razstavi Cacib Bled je ponovno zmagala v razredu in nato premagala še vse odrasle psičke in osvojila že njen 2. CACIB v Sloveniji. Sodil je priznan sodnik Sašo Novak (Slo). To je Nyxijin tretji CAC, zdaj pa si bo vzela malo odmora od razstav v Sloveniji, saj mora do osvojitve naziva Slovenska šampionka v lepoti čakati do Februarja.

Konec avgusta se je kot prva od naših deklic iz B legla na razstavi preiskusila naša prekrasna Dream - Be My Sp'Icy Dream of the Windy Lands. V ringu se je obnašala zelo lepo, sodnica Lisbeth Mach (Ch) je zelo pohvalila njen čudovit značaj in zunanjost. Dream je osvojila naziv najlepši mladiček pasme. Hvala njeni mladi lastnici Barbari, da jo je tako lepo pripravila za na razstavo. V Trbovlje sta prišli navijat tudi sestrica Lani in velika sestrična Nyxi.

   

  

Naslednja razstava se je v začetku septembra dogajala v zelo lepem Hrvaškem mestecu Samoboru. Na njen je Nyxi zmagala v svojem razredu in osvojila njen drugi Cac na Hrvaškem in je zdaj na pol poti do osvojitve naziva Hrvaška prvakinja v lepoti. prvič pa se je v ringu predstavila moja srebrna lepotička, Lani - Beyond Limits of the Windy Lands. V ringu je uživala, obnašala se je čudovito in obe sva se imeli zelo lepo. Osvojila je naziv najlepši mladiček pasme. Sodil je Tibor Havelka (Sk).

  

 

Naslednji vikend je potekala državna razstava Cac Obala. Prvič se je v ringu predstavila naša Tara - Black Swan of the Windy Lands. Sodnica Mirja Lapajne (Slo) je bila navdušena nad njenim veselim, samozavestnim značajem in lepim videzom. Osvojila je naziv najlepši mladiček pasme. Hvala njenemu solastniku Danijelu, da jo je tako lepo pripravil na razstavo.

   

Ta razstava pa je bila prva tudi za najmlajšo članico naše 'Windy' ekipe,  našo 'dojenčico' Paikeo - Celetial Legend of the Windy Lands. Tudi Paikea je bila sodnici zelo všeč, pohvalila je njen značaj in čudovito blue merle barvo. Paikea je osvojila naziv najlepši najmlajši mladiček pasme. Hvala solastnikom Mileni in Vojku, da sta jo zelo lepo pripravila na razstavo in ji  dni prej dovolila priti za par dni na počitnice k nam.

    

     

 

Septembra je bila Nyxi na razstavi v Hrvaškem Karlovcu, kjer je osvojila njen tretji Cac pri Italijanskem sodniku Francescu Cochettiju.

   Junij - Julij 2015 Deklice iz C legla odhajajo v nove domove

 
Tudi naše C leglo odrašča. Prva je v nov dom odšla Emi, ki se zdaj imenuje Lori. Živi s srebrnim lepotcem Messijem iz našega A legla.

 

 Druga je odšla naša srebna princeska Rhea. Iskat jo je prišla njena nova mamica Amy in z letalom odpeljala v Švico. Rhea zdaj uživa v psarni Collies Von Schinznacherweiler.

    

     Tretja je odšla v novi dom naš mali poprček Ria. Živi s svojo suepr mamico Caterino v prečudoviti Italijanski Toscani, za družbo pa ima malo mešanko in škotsko ovčarko Babu.

     

 Srebrna lepotica Paikea je ostala pri svoji mamici Mei. Pai je najbolj podobna svojemu slavnemu očetu Legendu in presrečna sem, da je tudi ona ostala doma v solastništvo, tako da bo veliko pri nas na počitnicah. Pri nas je preživela 10 dni in moje punce jo obožujejo:)

 

 

  

 

28 Julij 2015 Družinsko srečanje v Cerknici

Preživeli smo čudovit dan v družbi mladičkov iz našega A, B in C legla ter ostalih prijateljev.  pridužili so se nam Messi in Mei iz A legla, Natti, Kai, Tara in Lani in B legla ter Pai in Lori iz C legla. Hvala Ireni, so-lastnici Nyxi, za čudovite fotografije.

 

   

April- Junij 2015 Mladički iz B legla odhajajo v nove domove

Naši malčki iz B legla so stari že 9 tednov in čas je, da odidejo v nove domove. Mislila sem, da bo pri drugem leglu slovo kaj lažje, pa je bilo vsaj tako težko če ne še težje.  

Prva je odšla naša največja od naših črnih princesk, Dream. Zdaj živi v Ljubljani s svojo 12-letno najboljšo prijateljico Barbaro.  Obiskali smo jo v Ljubljani ter na počitnicah v Kobaridu.

   

   

 

Druga je dobila čudovit dom naša najbolj aktivna črna lepotička, Siyah, ki jo zdaj kličejo Sia. Živi z zelo prijetno družino in dvema majhnima otrokoma nedaleč proč, zato se pogosto obiščemo.

   

   

   Tretji nas je zapustil naš najbolj crkljiv fantek, Kai. Zelo zelo ga bomo pogrešali, a odšel je v najboljši možen dom na Ptuj k Gordani in velikemu bratu, Badiju.

   

     

Naslednji je dom našel naš najbolj poseben fant, Sid. Sid nima le krasnega značaja ampak je tudi zelo zanimivo obarvan, zato je vsakemu obiskovalcu tkaoj padel v oči. Odšel je k zelo simpatični družini s tremi otroki na Slovensko obalo. Za družbo pa ima tudi sable škotsko ovčarko, Lassie. Tudi Sida smo že nekajkrat obiskali.

  

   

Naša črna lepotička Natti, najbolj crkljiva od deklic, je odšla po Kai-ovih korakih na Ptuj. Zdaj živi s svojo novo ljubeznijo, Boštjanom in velikim bratom Jackom.  Za mojo posebno punčko res ne bi mogla najti boljšega doma. Oba s Kaiom smo obiskali na Ptuju in preživeli res krasen vikend skupaj.

     

    

   Predzadnja je v nov dom odšla Tara. Tara živi v solastništvu pri mojem dobrem prijatelju Danijelu samo 20 minut stran od mene, tako da se pogosto vidimo. Z Lani sta najboljši prijateljici, vedno ko priide Tara na obisk, pozabita na vse okoli sebe in se veselo lovita po našem igrišču. Tudi mama Sky in starejša sestra Lia jo imajo zelo rade.

 

Zadnji je od doma šel naš najbolj atraktiven fant, Neel. Z mojo dobro prijateljico Katarino Petrič (psarna Aydeen) sva ga odpeljali v Munchen, kjer sva se srečali z njegovo novo mamo, Karen Jondahl, ki ga je naslednji dan s seboj odpeljala na daljno Dansko. Živel bo s slavnim Basilom (svetovnim prvakom v lepoti) in njenimi Shep's škotskimi ovčarji. Z nami je bila tudi Lani, oba mladička sta vožnjo prespala in zelo uživala v izletu. Res sem navdušena nad značajem tega legla!

Neel bodi srečen v svojem novem domu, zelo te bomo pogrešali!

   

 8. Maj 2015 Žalosten dan pri Windy Lands 

  Danes je naša Pikica iz C legla izgubila bitko. Med težavnim rojstvom ji je v pljučka prišla voda. Trudili smo se, da bi jo kljub temu rešili, Mejina lastnika Milena in Vojko sta naredila vse v njuni moči, da mi mala lepotička kljub temu preživela. Lepo je napredovala in izgledalo je, da ji bo uspelo, žal pa je dan po enomesečnem rojstnem dnevu njen mali srček odpovedal. Vsi smo zelo žalostni, saj smo se zelo navezali na malo srčico. Res je bila nekaj posebnega in v naših srčkih bo živela za vedno. Zdaj teče po travniku čez mavrico z mojo prvo psičko Gajo in njihovo prvo pisčko, Rheo ♥

30 .April 2015 Mladički iz C legla so stari 3 tedne in pol

  Deklice zelo lepo napredujejo in hitro rastejo.zdaj že tekajo okoli, se igrajo in same jedo.

    

   

23.April 2015 Mladički iz B legla so stari 2 meseca!

  Naši pobalinčki so stari že 2 meseca. Kako čas beži! Počasi bodo začeli odhajati v nove domove - najtežji del vzreje zame, se posloviti od naših malčkov. Navdušena sem nad tem leglom, ne samo, da so vizualno čudoviti, imajo tudi krasne, pogumne, ljubeče značaje!

17.April 2015 Mladički iz C legla so stari 10 dni!

  Punce iz C legla so stare že 10 dni. Milena in Vojko, Mejina lastnika zelo lepo skrbita zanje, Mei je skrbna mamica, jaz pa jih obiščem tako  pogosto, kot je le mogoče.

  

7.April 2015 Mladički iz C legla so rojeni!

  Mei & Legend sta mi podarila 5 prečudovitih deklic! Imamo tri prekrasne blue merle punčke in dve zelo lepi trikolor punčki. Nad leglom sem navdušena, Mei pa je, tako kot njena mama Sky, najboljša in najbolj skrbna mamica. Zelo sem hvaležna tudi Mejinim solasntikom, ki tako lepo skrbijo za mladičke, leglo je namreč pri njih v Portorožu.

Datum si bom zapomnila za vedno, saj je danes tudi rojstni dan moje sestre Ane:)

 Več slik v albumu > C leglo <

  6. april 2015 Mladički so stari 6 tednov

  Mladički so prvič pozirali na mizi in delo opravili kot pravi profesionalci. Hvala Sari Kalin za pomoč!

Obiskala nas je moja sestra Ana, ki živi v Dubaju. Čisto se je zaljubila v naše malčke ♥

Bili smo tudi pri očesnem specialistu in vsi otročički imajo zdrave oči. Cepljenje in čipiranje so zelo pogumno prenesli, v ordinaciji so bili pogumni ter radovedni in so očarali vse okrog sebe.

Utrujeni po naporni vožnji in dnevu polnem dogodivščin.

Več slik v albumu > B leglo <

  23. marec 2015 Mladički so stari 1 mesec

  Naše B leglo je staro že 1 mesec. Mladički pridno rastejo, so zelo radovedni, žiahni in pogumni. Sky je izjemna mamica, starejša sestra Lia pa je navušena nad novimi prijatelji.

 

 

 

   

 

  

 

  

   

Več slik v albumu > B leglo <

 23. Februar 2015 Mladički so tu!

    V noči iz nedelje na ponedeljek mi je Sky uresničila sanje z rojstvom 8 prečudovitih malih kepic. Imamo 3 prekrasne blue merle fantke, 1 blue merle punčko in 4 res lepe trikolor punčke.

 

 

 Nekateri mladički so še na voljo.  Za vse info mi pišite na windylands@gmail.com

Več o leglu > klik <

Februar 2015  Nyxi je Slovenska in Hrvaška mladinska prvakinja!

   Naša Nyxi - Gemheid Light of my Life nadaljuje svojo uspešno razstavno kariero. Na mednarodni rasztavi psov v Rijeki 7. in 8. februarja je bila 2x odlična, osvojila Cac in res. Cacib in s tem osvojila vse pogoje za naziv Hrvaška mladinska prvakinja v lepoti. Sodnika sta bila Irka Joyce Crawford-Manton in zelo priznan Finski sodnik, poznavalec pasme, Rainer Vourinen.

Teden zatem je bila uspešna na mednarodni razstavi v Celju 14. in 15. februarja. V soboto je osvojila res. Cac pri Irskem sodniku Johnu Walshu, v nedeljo pa Cac in njen prvi Cacib pri Irski sodnici Joan Walsh ter s tem postala ne le Slovenska Mladinska Prvakinja ampak tudi Winter Winner 2015.

Ne bi mogla biti bolj ponosna na našo črno lepotico!

 22. Januar 2015 Februarja pričakujemo mladičke!

    Po treh letih je ponovno čas za mladičke. Prvo leglo je bilo zelo naporno, saj smo se odločili rešiti našo nedonošenko Lio. Bilo je utrudljivo in zahtevalo je veliko časa, ljubezni in požrtvovalnosti, a ni nam žal, danes je Lia nas sonček, ki zajema življenje s polno žlico in nam vsak dan s svojo veselo energijo in ljubeznijo dokazuje, da smo se prav odločili.

Ponovno smo parili našo 'mamico' Sky, tokrat s prekrasnim mladim samčkom Jettom, ki ima v sebi kri moje najljubše psarne Wicani, da je njegova kri še bolj pomešana in je zato res zelo zdrav in vitalen samček, pa poskrbijo njegovi predniki iz Amerike. Jett ne navdušuje le s svojim izjemnim videzom, ampak tudi s svojim izredno ljubečim, živahnim in pogumnim karakterjem ter res dobrim zdravjem.

Sky in Jett sta imela zmenek na Božični dan in danes je ultrazvok potrdil, da Sky v sebi skriva mladičke! Komaj čakam, da jih konec februarja spoznam!

Več o leglu >- klikni -<

Jett - SloJCH Hot N'Sp'Icy of the Holy Mountain  

mdr +/+, dm +/+, kolki A/A, CEA/PRA klinično ok, brez kolobome

 

 

Cro CH A Blue Pearl of the Holy Mountain

mdr -/-, kolki A/A, cea klinično ok, PRA genetsko ok, brez kolobome

Zaljubljenca

 

   18. Januar 2015 Cacib Ljubljana

   Naša Nyxi - Gemheid Light of my Life je bila danes zelo uspešna! Zmagala je v velikem razredu mladih psičk, osvojila njen drugi naziv PRM  (prvak razreda mladih) in naziv Slovenska mladinka prvakinja 2015. Sodila je priznana sodnica in poznavalka pasme, Lidija Okleščen. Hvala sodnici, za lep opis in solastnici Ireni, da tako lepo skrbi za Nyxi in za to čudovito fotografijo.

      28. December 2014 Mladički iz A legla so stari 3 leta!

Vse najboljše moji dragi otročički! Vsi ste zrasli v prečudovite predstavnike svoje pasme in z mamico Sky sva zelo ponosni na vas!

    Naš srebrni fant Messi živi v okolici Ljubljane in uživa v razvajanju njegove lastnice Maruše. Tako kot mamica Sky, je Messi zelo aktiven fant, ki uživa v tekanju in igranju s frizbijem.

Naš Finski fant je uspešno prestal zelo zahteven mentalni test (ki vključuje tudi test streloplahosti) in je že očka 4 legel, 5. pa pričakujejo te dni. Je tudi zelo uspešen na razstavah, večkrat je že zmagal v svojem razredu (na Finskem je v enem razredu tudi do 30 psov!) in bil na Svetovni razstavi v Helsinkih odličen!

Naša lepotička Mei, ki živi v solastništvu pri družini Zrimšek, je naša največja razstavna zvezda. V najkrajšem možnem času je postala Slovenska mladinska prvakinja, Slovenska prvakinja in Hrvaška prvakinja. Zdaj pa čakamo, da bo tudi ona pripravljena, da postane mamica.

Naš lepi fant Tai nas je te dni zelo prestrašil, saj je zaradi močnega pokanja petard pobegnil od doma in so ga iskali 4 dni! Na našo veliko srečo so ga naši na Božični dan in se je ta zgodba veselo kočala za vse. Tai je bil na razstavi samo enkrat, takrat pa je zmagal v razredu in med vsemi samčki!

In zadnja ampak zame najbolj pomembna je naša pikica Lia. Kljub vsem težavam ob rojstvu je zrasla v čudovito, močno psičko, ki uživa v vsakem trenutku svojega življenja in nam vsak dan dokazuje, kako hvaležna nam je, da smo jo rešili. Je naš mali sonček, ki nam lepša dni.

Otročički moji, želim vam še veliko veliko lepih, zdravih let, da bi še naprej osrečevali svoje lastnike in oni vas!  

    

      21/22 November 2014 Specialna razstava britanskih ovčarjev & Cacib Zagreb

  Nyxi je bila zvezda razstave v Zagrebu. V petek je bila 2. v razredu v zelo močni konkurenci pri cenjenemu sodniku Tomasu Rohlinu, v soboto pa je uspela premagati celoten razred in je postala najlepši mladi pes pasme ter se s tem kvalificirala za eno največjih razstav na svetu, razstavo Crufts v Veliki Britaniji! Bravo Nyxi, ti si naša zvezda! Hvala lastnici Ireni, da mi je Nyxi zaupala!

   

      4 Oktober 2014 Cacib Koper

 Imamo prvo Slovensko šampionko v naši psarni!  Naša prečudovita Mei je osvojila še 4. Cac in s tem dosegla vse pogoje za naziv Slovenske prvakinje v lepoti. ne bi mogli biti bolj ponosni nanjo! Hvala družini Zrimšek za vso skrb in ljubezen!

   

     21 September 2014 Cac Karlovac, Hrvaška

  Nyxi uspešno nadaljuje svojo razstavno kariero. Na prvi Hrvaški razstavi je zmagala v razredu in ponovno postala najlepši mladi pes pasme in se kasneje zelo lepo predstavila v finalu. Bravo, Nyxi! Hvala Ireni za čudovite fotografije!

     

      31 Avgust 2014 Cac Trbovlje

 Zelo uspešen začetek razstavne kariere za našo Nyxi, uvoženo iz Anglije. Na razstavi v trbovljah je zmagala v svojem razredu in osvojila svoj prvi PRM, potem pa je premagala še samčka in postala najlepši mladi pes pasme. V finalu je bila najlepša psička fci1 mlade skupine. Zelo sem ponosna na našo britansko lepotičko! Hvala Ireni, da tako lepo skrbi zanjo in za to lepo fotografijo!

   

      Junij 2014 Damonovo četrto leglo v psarni Veralan

     

     19. Junij 2014 Cac Koroška

      Zelo uspešna razstava, na kateri sta se razstavljala kar dva 'mladička' iz našega prvega legla. Mei je zmagala razred in osvojila že tretji CAC, naš prečudoviti Tai pa se je razstavljal prvič, zmagal je razred, osvojil Cac ter potem še BOS, postal je torej najlepši samček pasme.  Zelo sem ponosna na oba otročička! Hvala družini Zrimšek in Čekon, da sta pripeljala naša otročička na rasztavo.

   

    

      7. April 2014 Cac Barje

    Naša srebrna lepotička Sky se je po dolgem času spet razstavljala in bila na Barju zelo uspešna. Zmagala je v svojem razredu in dosegla že trerji Cac. Manjka ji le še eden do naziva Slovenske prvakinje v lepoti! Zelo sem ponosna nanjo. Hvala Ireni Debevc začudovito sliko naše princeske.

 

      Februar 2014 Damonovo drugo leglo

   Nas prelepi Damon je že drugič očka. Ima čudovite blue merle in trikolor mladičke v psarni Lilyett's. Mamica otrok je zelo lepa blue merle psička Lilli - HOVIHAUKUN LA ILLUZIONE.

 

     31. December 2013  Nova članica Nyxi se je pridužila naši psarni

  S prijateljico Katarino Petrič (psarna Aydeen) sva zadnje dni leta 2013 obiskale Anglijo in nekaj najinih dragih prijateljic, ki so naju sprejele zelo gostoljubno -  Annito Mcdonald, Angelo Harvey in Heidi Gallagher. S sabo sva pripeljale pravi mali zakladek, sladko psičko Nyxi -  - Gemheid Light of my Life. Nyxi je v solastništvu s prijateljico Ireno Debevc in bo živela z njo in njeno družino, jaz pa jo bom razstavljala ter z njo vzrejala.

 Nyxi je bila v Londonu čudovita - ni se bala prometa, množice ljudi, hrupa, brez težav smo skupaj potovale z vlakom, avtobusom, podzemno in na koncu še z avionom. Zelo pridna je bila tudi v hostlu in povsod, kjer se je pojavila, je osvojila srca zaposlenih. Navdušena sem nad njenim pogumnim, živahnim značajem, prelepim videzom in fantastičnim rodovnikom, ki vključuje večino mojih najljubših škotskih ovčarjev. Poleg tega pa ima tudi zelo dobro zdravje, je namreč ena redkih psičk v Sloveniji, ki imajo zdrave oči in ni okužena s cea genom.  Več o Nyxi si lahko preberete na njeni strani - Nyxi

 

    28. December 2013 Naše A leglo je staro 2 leti

   Vse najboljše moji otročkički Lia, Mei, Damon, Messi and Tai ♥

   14. in 15. December Damon zelo uspešen na Helsinki Winter shows!

 Naš čudovit Finski fant Damon je bil zelo uspešen na zelo prestižnih razstavah v Helskinkih. Razstavljal se je v razredu vmesnih in bil prvi dan odličen 2 s cc kvaliteto pri Italijanski sodnici Anni Albrigo in drugi dan odličen 1, prvak razred in spet dosegel cc kvaliteto pri Madžarskem sodniku  Peter Harsanayiju. Zelo smo ponosni nanj in na njegovo lastnico, Teijo Ukkola!

  Oktober, nove slike Damona

  Naš prečudovit Damon, ki živi na Finskem pri lastnici Teiji Ukkola ♥

        

        

(c) Noora & Teija Ukkola

     6. Oktober, Cacib Koper

 Deževen, a prijeten vikend preživet na Slovenski obali. Naša lepotička Mei je bila prvi dan odlična in rezervni Cac pri sodniku Štefanu Šinku, drugi dan pa odlična, CAC in reservni Cacib pri sodniku Sašu Novaku. Mei je že na polovici do tega, da postane Slovenska prvakinja v lepoti, zato si bomo čez zimo vzeli malo odmora od razstav in nadaljevali spet spomladi, saj so nam zunanje razstave bolj prijetne :)

    

    7. September, Cac Samobor, Hrvaška

 Zelo sem ponosna na našo Mei, saj je danes na razstavi v Samoboru pri sodniku Davorju Javorju dobila odlično oceno, Cac in osvojila naziv najlepšega psa pasme! S tem je izpolnila pogoje za naziv Hrvaške prvakinje v lepoti. To je dosegla v samo štirih zaporenih razstavah in pred drugim letom starosti, zato sem res izredno vesela in navdušena ter zelo hvaležna družini Zrimšek, ki tako lepo skrbi za Mei!

     25. Avgust, Cac Trbovlje

Kljub dežju smo preživeli lep dan na razstavi v Trbovljah, kjer je bila naša Mei prvič razstavljena v razredu vmesnih pri sodniki Godelieve de Wit-Bazelmans iz Nizozemske in dobila odlično oceno in njen prvi Cac. Zelo zabavno jo je razstavljati, saj uživa v ringu in v družbi ostalih psičkov in ljudi. Hvala družini Zrimšek, da so jo pripeljali na razstavo!

  30. junij, Cac Koprivnica, Hrvaška

Naša Mei kar niza uspehe. Danes smo se udeležili razstave v Koprivnici pri Zagrebu. Že tretjič zapovrstjo je zmagala v razredu vmesnih in ji zdaj manjka le še ena zmaga do šampionata. Tokrat je očarala sodnika Srećka Kukića! Njena družina mi jo je tokrat zaupala v varstvo, zahvaljujem se jim za zaupanje!

      

(c) Katarina Petrič

        8. in and 9. junij, Cacib Umag, Hrvaška

V soboto se je izpolnila ena mojih velikih želja, moja prečudovita Sky je končno postala šampionka Hrvaške! Tako sem ponosna na mojo lepotico! Mladički so ji res dobro deli, saj je po materinskem odmoru zacela uzivati v ringu in zacela dobivati res dobre rezultate.

(c) Katarina Petric

Tudi Skyjina hčerka Mei je bila ta vikend zelo uspesna. Njo sem razstavljala oba dni in pri obeh sodnikih, Siniši Cujanu in Nenadu Andriću je zmagala v razredu vmesnih ter bila 2. najlepša psička pasme. Tako je Mei zdaj na pol poti do Hrvaskega sampionata. Mei je zelo zabavno razstavljati, saj v tem zelo uziva, tako kot njen očka Dandy, ki je multi in inter šampion! Še enkrat zahvala družini Zrimšek, ki so Mei pripeljali na razstavo!

 

(c) Katarina Petric

     

     29. April, Cac Hrušica, Slovenija

Zelo uspešen dan na razstavi v Hrušici za naso psarno. Naša mlada Mei je tretjič osvojila naziv prvak razreda mladih in skupaj z nazivom najlepšega mladega psa pasme postala SLOVENSKA MLADINSKA PRVAKINJA V LEPOTI. Zelo sem ponosna nanjo, saj je Mei prva šampionka v naši psarni. Hvala njeni družini Zrimškem, da so jo pripeljali na razstavo in da tako lepo skrbijo za našo mlado prvakinjo!

 

(c) Katarina Petric

Tudi naša prečudovita Sky je bila danes zelo uspešna. Očarala je Českega sodnika Rehanek Petra in zmagala v razredu zrelih. Zdaj je na pol poti da postane šampionka Slovenije. 

 

(c) Katarina Petrič

    20. April, Cac Rovinj, Hrvaška

Zelo uspešen dan na državni razstavi v Rovinju. Nas modri biser Sky se je po daljši odsotnosti zaradi materinskih dolžnosti zelo uspešno vrnila v ring. Zmagala je v svojem razredu, bila najlepša psicka pasme in dobila naziv najlepši pes pasme. Sodil je Hrvaški sodnik Vibor Jezek.

(c) Katarina Petric

Tudi Skajin sin Damon je bil danes zelo uspešen na Finskem. Zmagal je v svojem razredu in bil tretji najlepši pes pasme. Čestitke njegovi lastnici, Teiji Ukkoli!

(c) Pasi Suuriniemi

    7. April, Cac Barje, Slovenija

Naša lepotička Mei je bila danes na razstavi na Barju odlicna1 in osvojila njen drugi naziv prvak razreda Slovenije. Sledi uspešni karieri mamice Sky, ki je pred dvemi leti na isti razstavi zmagala in osvojila naziv najlepši pes pasme. Iskrena zahvala družini Zrimškem, lastnikom Mei, da mi jo dovolijo razstavljati.

(c) Katarina Petrič 

   

   28. December  Mladički iz A legla so stari 1 leto. Vse najboljše moji najdražji otročički!

A Little Wonder - Lia

  

A Sweet Lullaby - Mei

A Black Adonis - Tai

A Diamond Dust - Messi

Absolute Dynamite - Damon

   

   13. Oktober Mei na svoji drugi razstavi

   A Sweet Lullaby of the Windy Lands - Mei je bila prvič razstavljana v razredu mladih pod sodnico Jadranko Mijatović. Dobila je odlično oceno in osvojila naziv prvak razreda mladih ter zelo lep opis.  Pravo veselje jo je bilo razstavljati, saj je v ringu vesela prav tako kot njen slavni očka, mednarodni in multi šampion, Essanjay Encore - Dandy.  

 

(c) Sara Kalin

 

    23. - 30. Julij Obisk Finske

 Kakšen čudovit teden, preživet na Finskem v družbi škotskih ovčarjev, ki sem jih na daleč občudovala že leta. S kolegico Katarino Petrič iz psarne Aydeen sva odšli na Finsko obiskat najina mladička, pa tudi spoznat nekaj svetovno najlepših škotov. Popolnoma naju je prevzela njihova lepota in čudovit karakter, ki ga večina škotov na Finskem ima.

    

Z mojim prekrasnim Damonom, res sem bila vesela, da me ni pozabil! ♥

 

  8. april 2012  Mladički so stari 4 mesece

  En dan pred praznovanjem četrtega meseca je še naš mali 'medvedek' Damon odšel v nov dom. Zadnji mesec, ki smo ga preživeli skupaj, je bil prečudovit in slovo je bilo srce parajoče. Na srečo je let na Finsko odlično prestal in je svoje nove lastnike pričakal z migajočim repkom in poljubčki. Dobil je krasen nov dom, kjer ga bodo razvajali in imeli za družinskega člana, obenem pa razstavljali in imeli za plemenjaka. Upam, da jim bo v ponos, ter da ga bo nova družina osrečila. Sestrica Lia, mamica Sky in naša človeška družina ga zelo pogreša, zato ga nameravam prav kmalu obiskati na daljnem Finskem.

     

                                                                                          Zadnji skupni trenutki                           

                                                                               

    

   Že v novem domu   (c) Teija & Noora Ukkola

Želim ti krasno življenje, moj lepi puhasti medvedek Damon! ♥

   April 2012

Mesec april je bil čudovit. Čeprav smo zelo pogrešali našega modrega dimantka Messija, smo se imeli krasno, saj smo z Lio,  Damonom in Sky hodili na dolge sprehode ter se veliko vozili po Sloveniji.                                                   

  

Lia in Damon sta postala neločljiva

Najlepše je bilo v soboto, 21.4, ko so prišli prav vsi mladički iz A legla na ranč Skyjine vzrediteljice Nede Starman in smo skupaj pregnali dež in preživeli res magično popoldne. Mladički so spoznali svojega prečudovitega očka Dandyja, ki je v tem času postal Srbski, Slovenski in mednarodni prvak v lepoti ter se prvič preizkusili v razstavnem treningu z profesionalno učiteljico Lano Premk. Vsi so se odlično odrezali in so dokazali, da so res otroci svojega očeta:) Zelo sem zadovoljna s značaji mojih malih navihancev, vsi so zelo odprti do ljudi in prijazni do drugih živali ter polni energije in vedno pripravljeni na igro in dirkanje.

Družinska fotografija

     

   3. Marec - 1. April 2012  Mladički odhajajo v nove domove

 Vsi mladički so našli čudovite, ljubeče domove. Vse že zelo pogrešam, ampak srečna sem, ko vidim kako uživajo s svojimi novimi lastniki.

Tai uživa na Koroškem z Almo in Borisom v čudoviti hiši z ogromnim vrtom, obdan z neokrnjeno naravo, za najboljša prijatelja pa ima Gospoda Mačka in Gospoda zajca:)

 

    

Odhod v nov dom marca

 

Tako uživa na Koroškem

  Mei je odšla na slovensko obalo, kjer živi na hribu od koder vidi vse Slovensko, pa še nekaj Hrvaškega in Italijanskega morja. Tudi oni živijo bolj na samem zato lahko cele dneve brezskrbno teka po vrtu in okolici. Živi z Mileno in njeno družino in vsi jo na veliko razvajajo. Začeli so hoditi tudi že v malo šolo in zelo sem ponosna na mojo malo punčko!

     

Odhod v nov dom marca, en dan za bratcem Tajem

        Zaradi rezervacije, ki je bila kasneje preklicana, je Naj ostal doma še cel mesec marec. To je bil eden najlepših mesecev mojega življenja. Imeli smo krasno vreme, narava je oživela in cele popoldneve smo preživeli zunaj z otročički in mamico Sky. Veliko smo hodili po mestu Ajdovščina in Nova Gorica, da so se mladički navadili različnih zvokov in ljudi, bili pa smo tudi v Ljubljani ter na obisku pri bratcu Taiu in sestrici Mei, pri prijateljih iz psarne Aydeen ter pri Skyjini vzrediteljici Nedi. Otročički so bili v avtu izredno pridni, na vseh potovanjih pa so se obnašali zelo vzorno.

Nikoli ni bilo dolgočasno, ko je bil zraven Naj. Je res poln energije in zna spravit v pogon vsakogar. Veliko smo tekali, se podili za žogico in frizbijem ali se lovili skozi tunel. Vsak dan je bila nova dogodivščina.

   

V Naja sem se popolnoma zaljubila in sem celo razmišljala, da bi ga obdržala doma. Ker pa bo doma mala Lia in se ji želim posvetiti 100%, sem dolgo oklevala. Potem pa sta prišla Maruša in Jurij in začutila sem, da boljšega doma za malega Naja ne bi mogla dobit. Naj zdaj živi v Ljubljani in ime mu je Messi, saj je prav tako hiter in živahen kot slavni nogometaš Messi. Čeprav ga zelo pogrešamo (še vedno dobim solzice v oči ob pogledu na njegovo sliko, sestrica, brat in mamica pa ga nesrečni iščejo po hiši in so kar malo zgubljeni brez njega) sem vesela, da je prav on dobil tako izjemen dom. Maruša ga bo peljala v malo šolo ter kasneje z njim trenirala agility, frizbi, mogoče se bosta udeležila celo tačk pomagačk, pa tudi kakšna razstava jim ne bo ušla. Predvsem pa me veseli, da živi tako blizu in ga bom lahko večkrat obiskala!

    

Poslovilni poljubček in spoznavanje novih lastnikov aprila

Damon bo še en mesec doma, saj mora biti pred odhodom na Finsko cepljen proti steklini. Kako bomo uživali!

   28. Februar  2012

Mladički so stari 2 meseca in kmalu bodo začeli odhajati v nove domove. Ob misli na to me zaboli pri srčku, ampak v tolažbo mi je, da si vsi štirje našli krasne domove, mala Lia pa seveda ostane doma!:)

Zadnji teden maksimalno uživamo saj imam dopust in lahko cele dneve preživljam z našimi otročički. Imeli smo veliko obiskovalcev, vsi so hoteli videli naše lepotce preden se razkropijo po svetu. Odpravili smo se tudi na prvo daljše potovanje do Lesc, kjer jim je specialistka pregledala oči. Vsi so zdravi in dobro vidijo:) Potovanje pa so tudi dobro preživeli, večino poti so mirno prespali. 

Zadnja skupinska fotografija

 

A leglo of the Windy Lands

Moji čudoviti punci

(c) Windy Lands

                                                            (c) Marinka Srebernjak

Pa še nekaj pozerskih - zdaj smo že pravi profesionalci:)

 

 A Little Wonder - Lia (lastnik Mojca Furlan)

 

A Sweet Lullaby - Mei (lastnik Milena Zrimšek & Mojca Furlan)

 

                                                               A Diamond Dust - Naj                                                                    

 

            A Black Adonis - Tai (lastnik Boris Čekon & Mojca Furlan)

   

Absolute Dynamite - Damon  (lastnik Teija Ukkola, Finska)

Photos by Sara Kalin and Riccardo Gardenal

More photos in album. More info about parents under  litter A.

  22. Februar  2012

Mladički so stari 8 tednov in vse kar želijo je biti zunaj, teči, se igrati in raziskovati. Skoraj nemogoče jih je zadržati noter. Učimo se odpoklica, osnovnih ukazov (sedi, počakaj). Vsi se že zelo dobro odzivajo na svoja imena in vsi kažejo zelo dober potencial za pasje športe saj so prave energijske bombice in izredno hitri. Zdaj jedo samo še 4x na dan kar je pravo olajšanje zame:) Ta teden so tudi dobili čip in prvi odmerek cepiva in vsi pri veterinarju so se topili ob pogledu na naše male kepice.

 

Vsi skupaj z mamico

                            Naši fantje                                                            Naši punci

Žogica!!!                                             Utrujeni po napornem dnevu zunaj

 

Vsi že kažejo svoje karakterje

  Damon je najbolj samostojen in pravi mali raziskovalec, najde vsako možno luknjo, da uide iz ograjice in se odpravi raziskovat hišo, tudi zunaj ima vso okolico že v mezinčku. Je zelo pogumen, skuliran in crkljiv.

   

 Naj je zelo pogumen in skuliran tako kot bratec. Je najbolj poln energije od fantov in obožuje tek za žogico in frizbijem prav tko kot mami Sky.

 

                                                      (c) Gregor Kervina

   Mei je naš mali sonček, vedno ima nasmeh na obrazu in tudi ona rada teka za žogico in frizbijem. Od vseh je najbolj podobna očku Dandyju.

 

Tai je naš lepotec s čudovitim obrazom, je zelo nežen in najbolj crkljiv od vseh, prav tako kot ostali pa rad teče in se igra.

 

                                                            (c) Marinka Srebernjak

   Lia je moja mala zvezda, ne boji se prav ničesar in obožuje tako kužke kot ljudi. Najbolj srečna je zunaj, ko lahko prosto teka in se igra z bratci in sestrico ter mamico. Ko je noter, pa se rada crklja, najbolj z mano:)  

    

Pa še nekaj pozerskih:

 

 A Little Wonder - Lia

 

A Sweet Lullaby - Mei

 

                                                               A Diamond Dust - Naj                                                                        

 

            A Black Adonis - Tai

   

                 Absolute Dynamite - Damon 

Slike: (c) Diana Kocijančič, Manca Srebernjak in Mojca Furlan

Več slik v albumu.

   15. Februar  2012

 Otročički so stari 7 tednov in končno so spoznali zunanji svet. Popolnoma so prevzeti! Z nasmehom na obrazu tekajo po našem vrtu in agility vadbišču ter raziskujejo okolico. Lia uživa najbolj od vseh:) Zdaj jedo samo še 6x na dan in jaz si končno lahko malo oddahnem!

 

Samo poglej te nasmejane otroke:)

 

Radi raziskujejo in se igrajo med samo

 

Lastniki Skyjinega brata Zorra so bili na obisku     Tako pa Damon počiva po napornem dnevu

                Pa še malo poziranja:

 

 A Little Wonder - Lia

 

A Sweet Lullaby - Mei

 

                                                               A Diamond Dust - Naj                                                                        

 

            A Black Adonis - Tai

   

                 Absolute Dynamite - Damon 

 Mei je dobila obisk svoje bodoče družinice in simpatija je bila obojestranska:) Živela bo na slovenski obali na hribu s pogledom na celo slovensko in del hrvaške ter italijanske obale. Imela bo veliko travnikov za tekanje in mogoče bodo trenirali celo agility z njo. Res sem presrečna, da bo dobila tako krasne lastnike. Dogovorili smo se za solastništvo, tako da jo bomo kdaj peljali na kakšno razstavo in če bo vse po sreči, bo imela čez par let mladičke pod psarno Windy Lands.

 

Več slik v albumu.

  8. Februar  2012

Mladički so stari 6 tednov in začeli so raziskovat hišo. Radi se nahajajo v kuhinji in dnevni sobi, saj imajo tu več prostora za tekanje in igranje. Obožujejo vse igračke, ki jih dobijo v dar od mnogih obiskovalcev in še vedno so pravi jedci! Tudi naša dojenčica Lia krasno napreduje!

Vsi skupaj

(c) Neja Česnik

 

Razigrani mladički

(c) Neja Česnik

 

                       Radi se igramo z mamico:)                                               Dojenčica Lia ♥

Poziranje že obvladamo!:)

 

 A Little Wonder - Lia

 

A Sweet Lullaby - Mei

 

                                                               A Diamond Dust - Naj                                                                        

 

            A Black Adonis - Tai

 

                 Absolute Dynamite - Damon 

Tai je dobil obisk svoje bodoče družine in bila je ljubezen na prvi pogled. Alma in Boris sta krasna človeka in presrečna sem, da bosta Tai-u nudila tak dober dom. Oba sta se strinjala, da bom Taia lahko kdaj peljala na kakšno razstavo in ga uporabila kot plemenjaka in res se veselim Tai-ove prihodnosti!:)

 

Več slik v albumu.

   1. Februar 2012

Mladički so stari 5 tednov in komaj jih uspemo mirit. So prave male energijske bombe! Zanima jih prav vse in ničesar se ne bojijo. Najbolj so srečni, ko pride kdo na obisk, in dobijo dvojno porcijo čohanja!:) Zdaj jedo že nenamočene brikete, vedno pa radi zaidejo v sosedovo posodico, ker so tam briketi seveda slajši. Tudi naša najmanjša nedonošenka Lia krasno napreduje in je začela jest brikete!:)

Tako se radi pocartamo

 

Mei in Tai rada gledata televizijo:)

Zdaj pa že res znamo pozirat!

 

 A Little Wonder - Lia

 

A Sweet Lullaby - Mei

 

                                                               A Diamond Dust - Naj                                                                        

 

            A Black Adonis - Tai

 

                 Absolute Dynamite - Damon 

    Več slik mladičkov si lahko ogledate v albumu, več informacij o leglu in starših pa pod legla.

  25. Januar 2012

Mladički so stari 4 tedne in so postali pravi mali razgrajači. Vsi že zelo dobro vidijo, slišijo, tekajo in imajo prave bitke v premoči. Začeli so jest paštetke, rižolino in namočene brikete in so pravi požeruhi. Imeli smo tudi prve obiskovalce in mladički so bili presrečni, ker je bilo toliko rok za čohanje!:)

 

Otroci so super ker se ne naveličajo čohat!:)

Prvi zaresen fotoshooting:

 

 A Little Wonder - Lia

 

A Sweet Lullaby - Mei

 

                                                               A Diamond Dust - Naj                                                                        

 

            A Black Adonis - Tai

 

                 Absolute Dynamite - Damon 

    Več slik mladičkov si lahko ogledate v albumu, več informacij o leglu in starših pa pod legla.

  18. Januar 2012

Mladički so stari 3 tedne in vsi že vidijo, začenjajo pa tudi slišati, hoditi in se igrati med sabo.

 

Absolute Dynamite - Damon                                A Black Adonis - Tai

 

A Diamond Dust - Naj                                 A Little Wonder - Lia

 

                                A Sweet Lullaby - Mei                                 

Več slik mladičkov si lahko ogledate v albumu, več informacij o leglu in starših pa pod legla.

  11. Januar 2012

Mladički so stari 2 tedna in zelo lepo napredujejo. Vsem se že odpirajo očke. Obiskal nas je vzrejni referent in dobili so imena.

  

 

A Sweet Lullaby - Mei                                 A Black Adonis - Tai

 

A Diamond Dust - Naj                                 A Little Wonder - Lia

 

            Absolute Dynamite - Damon          

Več slik mladičkov si lahko ogledate v albumu, več informacij o leglu in starših pa pod legla.

  4. Januar 2012

Mladički so stari 1 teden in pridno rastejo!:)

 

Več slik mladičkov si lahko ogledate v albumu, več informacij o leglu in starših pa pod legla.

28. December 2011

Sky je 3 dni po božiču uresničila moje največje sanje in mi podarila 5 prekrasnih puhastih kepic. Imamo 2 trikolor punčki, 2 trikolor fantka in enega blue merle fantka. Z otročički uživamo sto na uro in se ne bi mogli imeti lepše!:)

Več slik mladičkov si lahko ogledate v albumu, več informacij o leglu in starših pa pod legla.

29.10.2011 Moja lepotica ima 3. rojstni dan!

  Vse najboljše mojemu malemu sončku ter njenim sestricam Glory in Tofee ter bratcem Zorru, Ostyju and  Dreamyju!

    

(c) Sara Kalin

23.9.2011 Jesen je tu

 Nekaj novih jesenskih fotografij

Odkar se je ohladilo, ima Sky še več energije

  

  Obiskali smo tudi sestrico Glory in prečudovitega pol-bratca Magica

  

(c) Windy Lands

 

5.6.2011 I  CAC na mednarodni razstavi v Umagu

Preživeli smo čudovit vikend v Hrvaškem Umagu. Kot vsako leto smo se tudi letos udeležili tamkajšnje mednarodne razstave, ki je letos potekala na novi, še prijetnejši lokaciji. Dogajanje je bilo postavljeno tik ob morje, v ogromen borov gozdiček, tako da je bilo dovolj prostora in sence za udobno čakanje na vstop v ring. Tudi letos se nama je s Sky pridružil moj fant, ki zelo dobro vpliva na najine živčke, tako da sva bili tokrat sproščeni in to nama je prineslo odličen rezultat - Sky je z zmago v razredu osvojila njen drugi Cac na Hrvaškem, za nameček pa še naziv r.Cacib, torej druga najlepša psička med škotskimi ovčarji. Italijanskemu sodniku Antoniu di Lorenzo je bila zelo všeč, jaz pa sem izredno ponosna na mojo princesko:)

(c) Windy Lands

17.4.2011 I  BOB na CAC Barje

  S Sky sva na Cac Barje dokazali, da se z močno voljo in trdim delom lahko doseže še tako težko dosegljive sanje. Jaz sem se odločila, da tokrat v ringu ne bom živčna ampak se bom prepustila dogajanju in bom uživala, Sky pa je kot vedno sledila mojemu počutju in se je obnašala izredno lepo. V veliko pomoč nama je bila tudi sodnica, specialist za pasmo, gospa Lidija Okleščen, ki je bila do vseh psov zelo nežna in pozorna. Ring sva zapustili s fantastičnim opisom, odlično oceno ter Cac-om. Bila sem presrečna, tako zaradi Skyjinega vzornega obnašanja in lepe predstavitve, kot zaradi ocene. Po izboru za Bob so v ringu najprej ostale v ožjem izboru tri psičke, sodnica pa je kot najlepšo predstavnico pasme te razstave izbrala prav Sky. Od veselja in ponosa bi najraje skočila vse do neba!:)

(c) Katarina Petrič

Popoldne je sledil še izbor najlepšega psa celotne razstave. S Sky sva nastopili v izboru za naj psa skupine 1 in se uvrstili v ožji izbor. Še en neverjeten dosežek za naju!

  

V BOG ringu, (c) Sara Kalin

Za Sky ni boljše nagrade kot igra z žogico ali tekanje za kamenčki in danes si je to nagrado resnično zaslužila. Takole naju je med igro ujela Katarina.  

    

 (c) Katarina Petrič

 Na koncu pa še malo 'cartanja' z mojo zmagovalko, ki je zame tako ali tako vedno NAJlepša, ampak je vseeno lepo vedeti, da se tudi specialisti strinjajo z mano:)

   

5.4.2011 I  Pomlad je tu!

S Sky sva končno dočakali dišečo pomlad. Tako moja princeska uživa v našem cvetočem vrtu.

    

 

 

   

(c) Mojca Furlan

26.3.2011 I  Obisk sestrice Glory

 Sončno soboto smo s Sky in prijateljico Saro izkoristile za obisk Novega Mesta, kjer živi Skyjina čudovita sestrica Glory skupaj s še eno prekrasno škotinjo, Jazzy (Lidok's Jazzy Jigsaw). Sprehajali smo se po Otočcu, uživali v prebujajoči se naravi in kot vedno pridno pritiskali na sprožilec.

         

Naše princeske 

          

Veter mrši dlako in dviga ušesa:) 

   

   Energična Glory bi naredila vse za žogico!           

  

Lepotička pa zna tudi zelo dobro pozirati!

Avtorji slik: Manca Srebernjak, Sara Kalin & Mojca Furlan

19.3.2011 I  Vzrejni pregled 2011

 S Sky sva se udeležili letošnjega vzrejnega pregleda v podporo njenima bratoma Zorru in Ostyju ter prijatelju Lordu. Pregleda se je udeležila tudi Skyjina prečudovita pol sestrica Lily.

Po uradnem preiskusu, ki so ga vsi trije lepotci uspešno opravili, je sledilo divjanje in norenje za frizbiji ter sprehod v gozd, kjer je nastalo nekaj krasnih fotografij.

         

                                                    Plemenjak Osty                                      Lepotička  Lily

   

                                                   Plemenjak Zorro                                                                           Plemenjak Lord

  

Sky si je s Katarino delila najgloblje skrivnosti:) Jaz pa sem medtem ujela res krasno fotografijo.

Pa še brata s sestrico:

    

5.3.2011 I  Obisk Zorro-ta

 S prijateljico Katarino iz psarne Aydeen collies in njenim čudovitim Lordom smo obiskali mesto Preddvor, kjer Skyjin brat Zorro živi zelo srečno življenje s svojo človeško družinico. Lastnica Jana nas je odpeljala do resnično čudovitega kotička - Preddvorskega jezera in gradu, kjer smo preživeli prav prijetno popoldne. Naši škoti so bili glavna atrakcija vseh obiskovalec, otroci so se slikali z njimi in vse je zanimalo, kakšen poseben 'Lassie' je Sky, saj blue merle barva v Sloveniji še ni tako poznana.

       

Sky s svojima telesnima stražarjema, velikima fantoma Zorrom in Lordom                                                                 Skyjin največji občudovalec, Alex

Zorro je zrasel v res lepega, velikega škotskega ovčarja, po karakterju pa je prav tako 'odštekan' in živahen kot sestrica.

   

Je tudi izredno prijazen in nežen in svojo sestrico ima zelo rad!

       

Ker je bilo ozadje res čudovito, sva s Katarino še malo poslikale naše lepotce.

      

Zorro - All in Black of the Holy Mountain

      

Lord - Androma Eternal Flame

   

Sky - A Blue Pearl of the Holy Mountain

slke: Katarina P. - Aydeen collies & Mojca F. - Windy Lands

               

  12.12.2010 I  Obisk Holy Collies

Čudovito sončno nedeljsko popoldne smo še s Katarino in Ruby preživele na ranču Holy Collies. Sky je uživala v družbi prijateljev ter se igrala s svojo mamo Laylo in zaročencem Dandyjem, jaz pa se nacrkljala s Skyjinima prečudovitima malima bratrancema Jackom in Dannyjem.

           

Sky z mamo Laylo                                                                                            

   

 

  29.10.2010 I  Vse najboljše za 2. rojstni dan, moja mala princeska!

Moj modri biser Sky je stara 2 leti! Zrasla je v resnično čudovito škotsko ovčarko in ne bi mogla biti bolj ponosna nanjo. Hvala Neda za to prekrasno darilo, ki si mi ga dala pred dvema letoma!

        

 

Sky je resnično spremenila moje življenje in zelo sva srečni skupaj.

     

   

(c) Jasna Furlan

Najina prijateljica Katarina Petrič nama je ob tej priložnosti podarila čudovito darilo, fantastično novo spletno stran, Nika Ametaj Vodnik pa nov intro. Hvala obema puncama za super darili!

Posebna zahvala tudi fotografu Samu Trebižan, ki je avtor fotografije mojega kraja ter slik naju s Sky, ki so bile uporabljene za osnovni dizajn strani.

    9.10.2010 I  Svetovni dan živali

V soboto, 9. oktobra je v Renčah pri Novi Gorici potekala prireditev ob svetovnem dnevu živali  in tednu otroka. Organiziralo jo je Društvo prijateljev živali Severne Primorske, katerih namen je ozaveščanje ljudi o pravilnem odnosu do živali in opozarjanje na mnoge problematike v zvezi z živalmi v Sloveniji.

S Sky sva bili povabljeni, da v okviru društva Flipsi predstavljava športno disciplino Agility.

 

Pridužila sta se nama še Katarina in Val (Born to be Idol), ki sta poleg Agilityja predstavila tudi disciplino Rally Obedience in nas osupnila z mnogimi trikci, ki jih Val obvlada.

        

    

Dan je bil prekrasen, obsijani s soncem in obdani z dobro družbo smo uživali tako mi kot naši kužki.

Na koncu smo izkoristili ogromno nogometno igrišče še za trening metanja in lovljenja frizbija.

  

 

11.7 - 18.7. 2010 I  Agility seminar na Slovaškem

S Sky sva preživeli čudovit teden na Slovaškem, kjer smo trenirali Agility pod okriljem Pavla in Martine Vakonič iz kluba Skipper. Imeli smo čudovito vreme, fantastično družbo, spoznali sva veliko novih prijateljev in se naučili ogromno novih stvari v zvezi z Agilityjem. Hvala Lana Premk za povabilo!:)

   

Novi prijatelji

  

(c) Pavol Vakonič

Zadnji dan smo imeli tekmovanje in po prvem teku sva bili na prvem mestu, na koncu pa sva pristali na 4. mestu, saj je bil tretji tek resnično težaven - morala sem imeti roke zavezane na hrbtu in Sky je morala sama ugotoviti, kam iti. Ampak glede na to, da je bila to najina prva tekma, sem z rezultatom resnično zadovoljna in zelo ponosna na mojo princesko! V galeriji je video najinega teka.

       

 

    20.6.2010 I  Collies Of The Windy Lands

S ponosom oznanjam rojstvo nove psarne z imenom Collies of the Windy Lands - Škotski ovčarji vetrovnih dežel. Ker živim v zelo vetrovni dolini sem se odločila mojo psarno poimenovati po naši značilni primorski Burji. Z novico pa prihaja še ena, dobila sem namreč uradne rezultate slikanja Skyjinih kolkov in le ti so ocenjeni odlično! Tega rezultata nisem vesela le zaradi vzreje temveč tudi zato, ker zdaj lahko uradno začneva trenirati Agility!

Tukaj pa je nekaj vetrovnih fotografij moje prve kuštrave škotinje Sky:)

   

Čuvaj našega vrta :)

        

Vetrovni sprehod po deželi

   22.5.2010 I  Cacib UMAG

  Preživeli smo prekrasen vikend v Umagu. Moj fant Riccardo je prispel vse iz Rima le zato, da je peljal Sky v ring in odrezala sta se več kot odlično. Sky Riccarda obožuje, on pa na razstavah ni tako živčen, kot sem jaz, tako je njuna prezentacija mnogo boljša kot najina. Sodnica Lidija Okleščen je Sky dala odlično oceno, podelila CAC in za konec še rezervni CACIB. Hvala Riccardo za pomoč!

   

Riccardo in Sky - zmagovalni duo :)

        

(c) Gregor Kervina

Cacib Umag je sigurno moja najljubša razstava, saj se nahaja v prijetnem borovem gozdičku ob plaži obenem pa ni tako natrpana, kot razstave običajno so. Tudi z vremenom smo imeli srečo in po razstavi smo se odpravili na plažo kjer smo imeli kratko slikanje s profesionalnim fotografom Gregorjem Kervino. Hvala Gregor za te prečudovite fotografije!

                

                 

       

                                                                          

    16.5.2010 I  Pašnja ovac, Isontino, Italija

Tudi letos se je odvijal preizkus pašnega nagona v italijanskem klubu Isontino s priznano inštruktorico Martino Bossi. Lani so se ga je udeležile le tri škotske ovčarke, letos pa je bila večina udeležencev prav škotskih ovčarjev! Zelo me veseli, da ta pasma spet pridobiva na popularnosti in da se je večina škotov odrezala odlično na preizkusu.

  Sky je bila letos še boljša kot lani, takoj ko je zagledala ovce, je vedela, kaj je njena naloga in pridno jih je zgnala na kup. Martina jo je ocenila z 48 od 50 točk (dve je izgubila ker ovc ni hotela zapustiti tudi ko je bilo preizkusa že konec;) ) in na koncu je med vsemi psi dosegla odlično 4. mesto! Povabljeni sva bili, da prideva pašnjo še kdaj povaditi in glede na to da Sky v tem resnično uživa in da klub ni daleč stran od našega doma, bova mogoče to res še storili.

      

         

           

  Glory 2. in Sky 4.

  17.4.2010 I  CACIB Maribor

Sky se je na tej razstavi odlično odrezala in vse zahvale grejo izjemno prijazni in potrpežljivi sodnici, gospe Lidiji Okleščen. Lidija Okleščen ima ogromno izkušenj s škotskimi ovčarji saj jih vzreja in sodi že vrsto let, zato mi njen fantastičen in zelo natančen opis, odlična ocena in podeljen CAC zelo veliko pomenita.

      

         

                                                                                         Skupaj s sodnico Lidijo Okleščen:)      

Po razstavi pa je sledil Skying najljubši del - igranje z njeno prijateljico Nayo!

   

   29.3.2010 I  Vzrejni pregled: Ocena odlično!

          

   

(c) Jasna Furlan

V Ljubljani so pripravili vzrejni pregled in Sky je očarala sodnike s svojo lepoto. Zelo so pohvalili njeno izjemno barvo in lep izraz. Zdaj ji moramo najti samo še primernega fanta ki bo malce bolj navdušen nad razstavljanjem kot Sky:)

         

Po uradnem delu smo preživeli čudovit popoldan s Skyino sestrico Glory in novo prijatlejico, malo Jazzy.

      

      

(c) Manca Srebernjak