B leglo

Starša:


   

    

         

 

A Blue Pearl Of the Holy Mountain - Sky

pedigree

  Cro ch

ISP A, TEST PAŠNJE OVAC

CEA klinično ok, PRA genetsko ok (Optigen), ni kolobome, mdr1 -/-, kolki A/A

Sky je moj čudoviti modri biser, moja prava klasična lepotica. Njen  glavni adut  je izjemno lepa blue merle brava za katero se ima zahvaliti glamuroznim francoskim in angleškim prednikom po očetovi strani. Sky ima zelo dober rodovnik, saj se v njem skrivata dva svetovno priznana psa najboljših britanskih psarn Ch Brilyn Rum 'N' Black ter prečudoviti Ch Karava Kornishman.

Sky je tudi razstavno uspešna in dobiva od sodnikov zelo lepe opise, a sama bolj uživa v tekanju za žogico, lovljenju frizbijev in treniranju Agiliyja. Ima izreden instinkt za pašnjo ovac, ki ga je podedovala po babici Silver Dream Black Yucca - Winny. Je zelo poslušna, zvesta in inteligentna psička. Naredili sva osnovni izpit poslušnosti in se naučili veliko trikov, v katerih obe uživava. Je zelo vesela pasja damica in življenje z njo je kot v pravljici!

Hot N'Sp'Icy of the Holy Mountain - Jett

 

pedigre

  

 Slo jCh

 

 

CEA/PRA klinično ok, ni kolobome, mdr1 +/+, kolki A/A, DM +/+

 

Jett je čudovit samček, tako na zunaj kot navznoter. V sebi skriva dve najboljši svetovni psarni (Wicani in Van M), zato ne preseneča, da izgleda fantastično. Je moška kopija svoje čudovite mame,  Multi, Inter Ch Wicani Touched by a Dream - Moon, ki je zame ena najlepših trikolor psičk, kar sem jih videla.  Njeni predniki so čudoviti predstavniki psarne Wicani, je hči izredno lepega samčka  Wicani Waltz of the New Moon in vnukinja enega najslavnejših škotskih ovčarjev,  Wicani  What's New Pussycat. Moon je tudi ena izmed razstavno najuspešnejših Slovenskih škotskih ovčark. Jettov oče je WCJW-2012, Int Ch, Multi Ch Wicani Ent'Iced - Ace, še en prekrasen samček, uvožen iz Angleške psarne Wicani. Acova mama je zame najlepša blue merle škotinja - Wicani Moonlight on Ice.

 

   

Wicani Moonlight on Ice                                  Moon & Ace

 

 Ni skrivnost, da je psarna Wicani moja najljubša psarna, saj Angela vzreja čudovite pse s krasnim karakterjem in dobrim zdravjem. Presrečna sem, da bo tudi moje drugo leglo v sebi imelo kri te psarne.

 

Jett je čudovita mešanica svojih prednikov. Ima izjemno lepo telo, kot oglje črn kožuh, zelo močne kosti po svojih Ameriških prednikih in tipičen Wicani izraz, ki mi je tkao všeč. Tudi njegovo gibanje je sanjsko. Je zelo prijazen kuža, ki vsakemu, ki ga spozna, najprej stisne poljubček. Je tudi zelo pogumen, radoveden in aktiven - vse torej, kar pri samčku iščem! !

 

 

Mladički so se skotili 23. februarja 2015

 Imamo 3 prekrasne blue merle fantke, 1 blue merle punčko in 4 res lepe trikolor punčke.  

   

 

Več slik v albumu > B leglo <

 

 

'Če si nečesa resnično želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da se ti sanje uresničijo'

Pablo Coelho