O SKY / RODOVNIK / RAZSTAVE

    A BLUE PEARL OF THE HOLY MOUNTAIN ''Sky''

Sky je bila rojena 29.Oktobra 2008, mami Layli "Born to Be Femme Fatale" in očetu Pârisu "Virus Noir des Marecages du Prince". 

  

Imela je še pet čudovitih bratcev in sestric.

Od dne, ko so dopolnili 1 mesec, sem jih obiskala prav vsak vikend.

      

Vzljubila sem te male kepice in zato sem zelo vesela, da so vsi dobili čudovite domove. Še zdaj jih redno spremljam; vsi so zrasli v prečudovite škotske ovčarje.

2. januarja 2009 sem končno dobila moj mali biser. Tako vesela nisem bila vse odkar sem izgubila Gajo. Sky je resnično prinesla sonce nazaj v moje življenje.

Je izjemna psička. Zelo hitro se nauči novih stvari in pri treh mesecih je znala že vse osnove - pridi, sedi, lezi, daj tačko, osmica med nogami, prinesi žogico...

 

                                                                                                                 ''Sedi''                                                                                                         

Pri petih mesecih je prvič pokazala izjemen instinkt za pašnjo ovac, pri 17-ih pa je na preizkusu pašnih zasnov dosegla odlično 4. mesto.

 

   

Pri sedmih mesecih sva končali osnovni tečaj trikcov in ubogljivosti in naredili izpit A pri svetovni prvakinji v Agilityju, Silviji Trkman.

     

Prvič sem jo peljala na razstavo pri šestih mesecih in tudi tam se je odlično odrezala. Do zdaj je bila všeč še vsakemu sodniku, predvsem sta jih očarala njena izjemo lepa blue merle barva in nežen pogled. Postala je šampionka in veteranska šampionka več držav.

   

 

Žal pa ji razstave niso preveč pri srcu, in ker je Sky  vedno polna energije in obožuje tek, igranje z žogico, lovljenje frizbija in Agility se tem disciplinam posvečava bolj kot razstavam. 

            

Julija 2010 sva se udeležili enotedenskega Agility seminarja na Slovaškem, ki se je zaključil z najino prvo Agility tekmo. S Sky sva po treh zelo zahtevnih tekih osvojili izvrstno 4. mesto.     

       

Sky je zrasla v izredno lepotico, ki jemlje dih s svojo popolno blue merle barvo. Dala mi je 2 prečudoviti legli (A in B), je pa že babica in prababica ogromno mladičkom po vsem svetu.

  

 

  

 

 

Moja čudovita deklica je umrla zaradi kapi pri skoraj 15 letih, 11. septembra 2023. Bila sem z njo in jo držala, dokler ni zaspala.

Življenje nikoli ne bo isto brez naše kraljice in bolečina ne bo nikoli zares izginila, vendar se poskušam osredotočiti in biti hvaležna za vsa srečna leta, ki nam jih je dala, in neverjetno dediščino, ki jo je pustila za seboj – moja modra princeska ♥