O SKY / RODOVNIK / RAZSTAVE

    A BLUE PEARL OF THE HOLY MOUNTAIN ''Sky''

Sky je bila rojena 29.Oktobra 2008, mami Layli "Born to Be Femme Fatale" in očetu Pârisu "Virus Noir des Marecages du Prince". 

  

Imela je še pet čudovitih bratcev in sestric.

Od trenutka, ko so dopolnili 1 mesec, sem jih obiskala prav vsak vikend.

      

Vzljubila sem te male kepice in zato sem zelo vesela, da so vsi dobili čudovite domove. Še zdaj jih redno spremljam; vsi so zrasli v prečudovite škotske ovčarje.

Na koncu strani je vseh šest Holy A-jevčkov.

 

2. januarja 2009 sem končno dobila moj mali biser. Tako vesela nisem bila vse odkar sem izgubila Gajo. Sky je resnično prinesla sonce nazaj v moje življenje.

Je izjemna psička. Zelo hitro se nauči novih stvari in pri treh mesecih je znala že vse osnove - pridi, sedi, lezi, daj tačko, osmica med nogami, prinesi žogico...

      ''Sedi''                                                                                                                  ''Lezi''

Pri petih mesecih je prvič pokazala izjemen instinkt za pašnjo ovac, pri 17-ih pa je na preizkusu pašnih zasnov dosegla odlično 4. mesto.

 

Pri sedmih mesecih sva končali osnovni tečaj trikcov in ubogljivosti in naredili izpit A pri svetovni prvakinji v Agilityju, Silviji Trkman.

     

Prvič sem jo peljala na razstavo pri šestih mesecih in tudi tam se je odlično odrezala. Do zdaj je bila všeč še vsakemu sodniku, predvsem sta jih očarala njena izjemo lepa blue merle barva in nežen pogled.

 

Žal pa ji razstave niso preveč pri srcu, in ker je Sky  vedno polna energije in obožuje tek, igranje z žogico, lovljenje frizbija in Agility se tem disciplinam posvečava bolj kot razstavam. 

  

''Lovljenje najljubše žoge''                                                                 ''Tek''                    

                     

                  'Agility''                                                                                                            ''Lovljenje frizbija''             

Julija 2010 sva se udeležili enotedenskega Agility seminarja na Slovaškem, ki se je zaključil z najino prvo Agility tekmo. S Sky sva po treh zelo zahtevnih tekih osvojili izvrstno 4. mesto.     

   

Za igranje ima Sky najraje  škotske ovčarje, saj so ti najbolj nežni pri igri.

   

                                            ''S sestrično Ruby''                                         

    Do tujcev je nekoliko nezaupljiva, ampak če se začneš igrat z njo, si takoj pridobiš njeno zaupanje. Še posebej z lahkoto jo osvojijo otroci. Izredno si zapomni ljudi, ki so z njo prijazni, in jih naslednjič z navdušenjem pozdravi.

   

''Z mojo mamo Alenko!''                                                                                    ''Z mojo sestro Ano'''                  

''Z Gloryjino lastnico Marinko''   

Najbolj pa je vesela, ko se iz službe vrnem jaz. Takrat ne samo cvili in laja ampak celo poje:) In seveda mi takoj prinese njeno najljubšo žogico, kot bi mi hotela reči 'Cel dan sem te čakala, zdaj pa se igrajmo.'