KAKŠNE LASTNIKE IŠČEMO?

                Škotski ovčarji so zelo čustveni, ljubeči psi, ki potrebujejo človeško bližino. Zato niso primerna pasma za v pesjak, ampak morajo živeti v hiši s svojo družino. Že iz zgodovine je znano, da so pastirji imeli škotske ovčarje s seboj v hlevih, ostali pastirski psi (naprimer borderji) pa so spali zunaj z drobnico in jih čuvali.

             Naši mladički grejo samo k ljudem, ki gledajo na psa kot na družinskega člana in kuža živi v hiši z njimi. Čez dan sicer ni nič narobe, če je v ograjenem vrtu, ki ima zraven izoliran prostor s streho in hiško (tako imam urejeno v naši psarni), ob slabem vremenu in ponoči pa želimo, da je kuža z vami v hiši. 

           Vse naše mladičke prodamo v nove domove s pisno pogodbo, kjer se zavežete, da bo kuža vedno z vami, mladičke torej prodamo le v večni dom. Nadaljna prodaja psov ni dovoljena. Če za kužka iz razumljivih razlogov ne bi mogli več skrbet, nam ga vrnete, mi pa mu bomo našli nov dom.

              Sama kot vzreditelj tudi ostajam v stiku z novimi družinami naših mladičkov, včasih jih obiščem ali pa se vidimo na kakšnem srečanju, ki jih vsaj enkrat letno organiziram. Obenem sem vedno na voljo za kakršnakoli vprašanja v zvezi z vzgojo, zdravjem, nego itd. Vsak mladiček, ki se rodi pri nas, mi veliko pomeni in moja želja je, da živi srečno življenje tudi v novem domu.

 

 

 

 

 

                                                   

 

 

"Psi niso naše celo življenje. Toda v našem življenju ustvarijo celoto." (Roger Caras)