:::  Junija 2010 sem registrirala psarno Collies of the Windy Lands - Škotski ovčarji vetrovnih dežel, saj s Sky živiva v zelo vetrovni Vipavski dolini. To je bila ena od mojih skritih želja že nekaj časa in konec leta 2011 so se mi s prvimi 'Kuštravimi škotskimi ovčarji' - leglo A -  moje sanje končno izpolnile! Sky je postala mamica petič čudovitim mladičkom, dvem punčkam in trem fantkom. Štirje mladički živijo v Sloveniji, najlepši samček, Damon,  pa se je preselil na Finsko. Nam pa dneve lepša najmlaša psička iz legla, mala Lia, ki je bila rojena čisto drobcena in smo se dolgo borili za njeno življenje. Zrasla je v veselo pasjo gospodično ki je postala sonček naše družine. Ker pa Lije nismo nikoli parili, sem njeno sestrico Mei dala v solastništvo k čudoviti družini Zrimšek na Slovensko obalo.

            

 

 ::: Februarja 2015 je Sky drugič postala mamica našemu leglu B. Tokrat se je skotilo 8 prečudovitih mladičkov, 5 deklic in 3 fantje. Vsi mladički so ostali v Sloveniji in dobili čudovite domove, le naš najlepši samček Neel je odšel na daljno Dansko. Ponovno je doma ostala najmanjša psička Lani, ki je vizualno kopija svoje čudovite mamice Sky, karakterno pa očeta Jetta. Ker je bilo to leglo resnično vrhunsko, sem tudi tu našla solastnike za tri mladičk. Tara živi nedaleč stran pri dobrem prijatelju Danijelu, Kai na Ptuju pri prijateljici Gordani, Sia pa pri prijateljici Damjani.

  

          

  

 ::: Aprila 2015 je mamica postala tudi naša Mei, Skyjina hči iz njenega prvega legla, ki živi v solastništvu v Kopru. Mei je skotila 5 prekrasnih deklic  v našem C leglu, žal pa nas je mala Pikica zapustila po enem mesecu težkega boja. Ostale 4 deklice rastejo v vesele in živahne mlade dame, dve sta odšli v Švico in Italijansko Toskano, dve pa ostali v Sloveniji. Najlepša srebrna princeska Paikea je ostala doma pri mamici Mei v solastništvu z mano.

  

 

::: Aprila 2016 se je rodilo naše D leglo - Nyxi je prvič postala mamica. V leglu v solastništvu v Kamniku je bilo 6 čudovitih mladičkov, 3 blujčki in 3 trikolorčki, 3 punčke in 3 fantki.  Srebrna lepotica Lina je odšla živet k Sandri Cerjak na Hrvaško, upajmo da  jo bomo videli na veliko razstavah. Zelo lep trikolor fant Eros je odšel k mojim dragim prijateljicam Katarini Petrič in Anji Gavez (psarna Aydeen) in je razstavno zelo uspešen. Ostali pa imajo ljubeče družinske domove.

   

::: Spomladi 2017 se je v Kopru v solastnišvu rodila edinka našega  E legla, Mea, pri nas doma pa edinček našega F legla, prečudovit blue merle fantek Neo.  Neo živi pri moji dobri prijateljici in skoraj sosedi Daši, Mea pa v solastništvu pri mlademu fantu Denisu na Vrhniko.

    

 

::: Jeseni 2017 smo izkoristili izjemno priložnost gostovanja vrhunskega samčka iz Finske, Stigu-ja (lastnica je Teija Ukkola, ki ima tudi Damona iz našega prvega, A legla). Stigu ima izjemen rodovnik, v katerem so sami vrhunski psi, ki jih že leta občudujem. Je zelo prijazen in crkljiv samček, ki navdušje s svojo lepoto in zmaguje v ringih na Finskem in pri nas. Skupaj z našo Taro (B leglo) sta nama v solastništvu podarila 6 prečudovitih mladičkov.  Ker je bilo leglo na G, sem prvorojeno soboljevo psičko poimenovala GAIA - po moji preljubi prvi psički Gaji. Gaia je pravi sonček, vedno vesela in nasmejana psička. Odšla je v Italijo k priznanemu handlerju Albertu Celestini-ju. Psička Gea je odšla v solastništvo k družini Močnik na Preserje in je soseda od njene tete  Dream:)  Psička Gill mi je bila že od rojstva najljubša in zanjo sem dolgo iskala res idealen dom - našla sem ga v mojem dobrem prijatelju Marku.  Samček Gal je odšel na Slovaško k vzreditlejici Miladi Jarošovi, samček Amor na Hrvaško ter samček Prince v Italijo. Gaia in Gill sta obe razstavno zelo uspešni in sta bili na Evropski razstavi psov na Poljskem v razredu 2. in 4 od 12ih! Vseh 6 je kasneje postalo šampionov in vseh 6 je imelo vsaj eno leglo!

      

 

 ::: Januarja 2018 se je v solastništvu rodilo naše H leglo. Parili smo Dream, sestrico Lani in Tare iz B legla. Izbrali smo simpatičnega Billa, ki je bil uvožen iz Nemčije, iz priznane psarne Kassiopeia. Rodilo se je 7 mladičkov, 4 sable samčki ter 3 trikolor samičke. Psička Robin je ostala pri mamici Dream in smo  z njo nadaljevali vzrejo. Od samčkov je lepotec Jack odšel k družini Zoran in živi s svojo sestrično Gill (G leglo) ter je postal šampion, imel je tudi eno leglo. Ostali mladički živijo v zelo ljubečih domovih vsi  imajo zelo lepe značaje.

 

  ::: Spomladi 2018 smo se odpravili na daljno Češko k še enem vrhunskem samčku, Garyju. Gary ima izjemen značaj in je tudi vizualno zelo lep predstavnik pasme. S našo nežno Pai (C leglo) sta v solastništvu v Kopru ustvarila 6 prekrasnih mladičkov legla I. Žal se je narava malo poigrala in so vsi trikolor, so pa zato še toliko lepši - vsi imajo izredno lepe izraze, lepo konstitucijo, močna telesa in zelo prijazne značaje. 4 so ostali v Sloveniji, ena psička je odšla na Švedsko, ena pa v Anglijo.

 

 

Sledilo je obdobje razočaranj in zapletov.

      ::: Jeseni 2018 smo parili Lani v daljni Nemčiji, ampak bili neuspešni.

    ::: Pozimi 2019 se je rodilo naše dolgo pričakovano J leglo (Sia x One) vendar sta 2 blue merle mladička poginila, preživela je le naša princeska Joy, Ob zelo napornem porodu si je poškodovala možgančke, zato ima težave z ravnovesjem in ne more samostojno hoditi. Povezali smo se z več različnimi veterinarji in 1 leto smo izvajali raznorazne terapije, da bi ji pomagali čimbolj napredovati. Srčna donatorka ji je darovala voziček, ki ji je omogočil več svobode gibanja. Joy je kmalu po prvem rojstnem dnevu našla res izjemen dom pri novi mamici Vanji, ki ima že enega mucka na vozičku, s katerim sta z Joy postala odlična prijatelja.

 VIDEO: Joyina zgodba in  BLOG: Joyina zgodba

     

Sledilo je še eno razočaranje. Našo srebrno lepotico Pai smo parili z uvoženim semenom iz Francije, a zaradi stavke letal je seme prispelo prepozno in Pai je bila breja samo z enim mladičkom, ki je na carskem rezu poginil. V spomin na našega trikolor angelčka bomo K leglo preskočili.

 

  

     ::: Poleti 2019 se nam je končno nasmehnila sreča. Moja ljubljena deklica Lani je postala mamica 4 prečudovitim mladičkom našega L legla. Očka je žal že pokojni Ben - Androma Prince Caspian. Ben je bil izredno nežen in ljubeč samček s prečudovito glavo in izrazom, v katerega se je vsak zaljubil. Naši mali sončki so končno malo zacelili rano, ki je nastala ob izgubi prejšnjih legel in mladičkov.  Trikolor lepotca Leo in Lian sta odšla na Madžarsko (psarna Darkonyx) in Švedsko, trikolor lepotica Lainie je odšla v Novo Mesto in upamo, da bo čez par let imela Windy Lands mladičke in srebrni princ Lum je odšel v Slovenj Gradec.

      

     Poleti se je v Slovenijo vrnil tudi naš prekrasni samček Neel (B leglo). Živi pri moji dobri prijateljici Kii v Kopru. Neel že uspešno osvaja razstavne nazive in je novembra 2019 imel čudovito leglo s psičko Lino vzreditelja Aljaža Tratnika.  Iz legla smo za nadaljno vzrejo obdržali blue merle samičko Aido, ki je ostala na Koroškem pri Aljažu.

   

 

 ::: Decembra 2019 se je naši psički Meji rodilo M leglo, v solastništvu na Vrhniki. Oče je mladinski svetovni prvak Winston iz Poljske. Ker je leglo izredno kvalitetno in prinaša v Slovenijo po očetu svežo kri, smo se odločili obdržati kar dva - psičko Melody in samčka Maia. Mai je dragocen tudi zato, ker je gensko carrier za CEA. Oba bosta odraščala pri Mejinem solastniku Denisu na Vrhniki.

   

   

     ::: Poleti 2020 sta se rodili naši N in O legli, obe v solastništvih na Preserju. N leglo je naše prvo dvojno Windy Leglo, saj sta oba starša rojena pri nas - parili smo Geo (G leglo) z Erosom (D leglo). Dobili smo 5 čudovitih mladičkov, 3 fante in 2 deklici. Noel je odšel na Portugalsko k vzrediteljici Candidi Velho (psarna Margens do Cavado), Nash v Lithuanio in Nia v Belgijo. Nal ni Noa pa sta ostala v Sloveniji.

 

 

:::O leglo je bilo naše prvo sable leglo in tudi rekordno leglo, saj nam je bilo podarjenih kar 9 zdravih mladičkov! Med Corona lockdownom smo uspeli pariti našo Robin (H leglo) s čudovitim Madžarskim samčkom Tonyjem (Nyitramenti Yanichar Sulatan). Dobili smo kar 8 fantom in eno lepotičko Oli, ki živi pri moji dobri prijateljici Nataši v solastništvu in je postala šampionka. Tudi njen brat Finn je že šampion in tudi očka legla v Italiji. Od ostalih fantov je Odi odšel v Avstrijo,  Charmi na Norveško, ostali pa živijo v Sloveniji.

 

   

      ::: Na martinovo 2020 se je rodila naša res posebna psička Perli, edinka iz P legla, v solastništvu na Vrhniki. Po izgubi edinčka iz K legla sva s solastnikom Denisom kar trepetala, če bo vse potekalo uredu. Ampak mamica Mea je sama sprožila zelo hiter porod in dobili smo blue merle psičko - največje sanje mene in Denisa. Poimenovali smo jo po prababici Sky - Precious Pearl Blue. Denis in njegova družina so se zaljubili v to prisrčno princesko in se odločili, da bo tudi ona ostala doma s polsestrico Melody in polbratcem Maiom. Žal se je pri 7 tednih zgodila tragična nesreča in si je Perli polomila medenico in peto. Pri 11 mesecih je bila potrebna zelo težavna operacija in okrevanje bo dolgotrajno. Vsi upamo, da bo lahko potem živela normalno življenje!

      

                                                               pra babica sky in očka blue marine                       Mea in Perli

 

          ::: Pomladi 2021 mi je moja princeska Lani podarila njeno tretje leglo, naše Q leglo. Parili smo jo s čudovitim Hercegom iz Madžarske - zelo velik močan in prijazen samček. Dobili smo 5 prečudovitih mladičkov, 3 punce in 2 fanta. Čeprav nisem planirala obdržati mladička, me je mala Lumi popolnoma osvojila s svojo lepoto in pogumnim, odprtim značajem. Tako je ostala z mami Lani, babi Sky in teto Lio  Sestrica Kiara je ostala v Sloveniji, bratec Casper živi v Ljubljani in je del naše vzreje. Chloe in Caleb pa sta odšla na Švedsko. Caleb živi pri pol bratcu Lianu (L leglo).

    

  

      ::: Poleti 2021 se je rodilo naše R leglo, v solastništvu na Koroškem. Otroci našega prekrasnega Nea (F leglo) in Aljaževe Line.  Na naše veliko presenečenje se je rodilo kar 8 mladičkov in vsi so fantje! Večina jih živi v Sloveniji,  en fant pa na Slovaškem.

 

    

        :::Leto 2022 je bilo zelo uspešno. Na materinski dan se je rodilo naše S leglo, ki je naše drugo dvojno Windy Lands Leglo, saj smo parili Dancerja in Melody in tako kot pri N leglu naredili kombinacijo naših dveh začetnih psic - Nyxi in Sky. Dobili smo 6 krasnih mladičkov, Ruby, Stella in Sarai živijo v Sloveniji, Milli in Valo sta odšla na Finsko, Sven pa živi v Litvi. Leglo je odraščalo pri našem sovzreditelju Denisu Kogovšku.

   

 

      ::: Za Veliko noč 2022 se je rodilo naše revolucionarno dolgodlako/kratkodlako leglo T leglo. Dobili smo posebno odobritev, da kot prvi v tem delu Evrope parimo med sabo ti dve varianti pasme.  Našo Aido smo parili s kratkodlakim samčkom Tin Tinom, ki na Hrvaškem živi pri Nini Zubrinič. Naš cilj je bil osvežiti gene in poskrbeti za gensko ranolikost in pridobitii gen za čiste oči iz linije, ki je pri dolgodlakih še ni.Dobili smo 6 izredno velikih in zdravih mladičkov, 4 kratkodlake in 2 dolgodlaka.  Kratkodlaka psička Stella živi v Sloveniji, prav tako pa obe dolgodlaki psički, Freya in Tillie, ki je ostala pri sovzrediteljih legla, Aljažu in Barbari (psarna Icekeller). Kratkodlaka trikolorka Jana je odšla v Nemčijo, kratkodlaka blue merle 'dvojčka' Viola in Peikko pa na Finsko k vzrediteljicam Suvi in Paivi.

   

   

     ::: Poleti 2022 je sledilo naše solastniško U leglo v Novem Mestu, kjer smo našo Lainie parili z zelo atraktivnim Madžarskim samčkom Neymarjem, uvoženim iz Rusije. Žal se je rodila le ena psička - Unique in nam je s težavnim porodom povzročila kar nekaj skrbi, a na srečo se je vse srečno izteklo in je prišla sama na svet. Solastnik legla Matevž se je vanjo zaljubil, zato je ostala doma pri mamici Lainie.

   

 

 ::: Konec poletja 2022 se je pri Denisu, v solastništvu na Vrhniki, rodilo leglo V, to je zadnje leglo naše lepotice Mee. Očka je izredno prijazen Madžarski samček Slash. Rodili sta se 2 punčki Vicky in Venus ter trije samčki Yakari, Val in Voyo. Žal sta obe psički poginili pri 8 tednih, Vicky zaradi napake v razvoju, Venus pa zaradi izredno tragične nesreče. S tem nama je z Denisom resnično strla srce in sva se odločila, da bova za nekaj časa naredila odmor od skupne vzreje. Val in Voyo živita v Sloveniji, Yakari pa v Avstriji. Upam, da nama čas zaceli to težko rano izgube obeh dragocenih punčk!

       

 

 ::: Maja 2022 smo prijateljici Kii Seničar, psarna Lingonskogen, pomagali vzredit njeno B leglo, ki je poleti odraščalo pri nas doma. S štirimi mladički smo zelo uživali, saj imajo res izjemne, nežne in ljubeče značaje. Mamica je Tanna, ki sva jo s Kio uvozili iz Rusije, očka pa Angleški lepotec Tom. V leglu so bili trije samčki Kaj, Benny in Brandy in ena samička Eri. Brandy je odšel v Rusijo in živi pri sorodnikih svoje mame Tanne, trije mladički, ki so ostali v Sloveniji pa bodo upam del Windy Lands vzrejnega programa.

  

 

        ::: Spomladi 2023 se je skotilo 7 mladičkov našega W legla, mamici Daisy (Olwyn K Dew Point at Windy Lands) in očkuTristanu (Tuo Principe Azzuro Dellamonade)  4 blue merli in 3 trikolorji. V solastništvu smo obdržali Lin (ki sedaj živi z Valom iz V legla) in Winna, ki živi blizu dedka Kaia na Ptuju. Windy in Lila sta odšla na Fisnko, Will v Avstrijo, Wish v daljni Izrael, Lily pa je ostala v Sloveniji.

  

 

   ::: Poleti 2023 se je skotilo 6 mladičkov X legla, mamici Fame (Darsanian Destination Fame at Windy lands) in očku Casperju (WIndy Lands Qnockout Dynamite), 3 blue merli in 3 trikolorji. Punčke Neli, Karisma, Kassia in Klea ter njihov bratec Bron so ostali v Sloveniji, njihov bratec Kan pa je odpotoval v Anglijo.

   

 

 _ _ _  

                           

Naše pse hranimo s surovo hrano GOOD4DOGS, na potovanjih in treningih pa s hrano PLATINUM.

       

Negujemo jih s kozmetiko PSH in SPECIAL ONE

 

 

Vabljeni tudi, da se mi pridružite na facebook profilu, si ogledate videe na You tube kanalu,  če pa imate kakšno vprašanje, ste dobrodošli, da me kontaktirate na email!

                                                                        

                                                               

                                                                                                                                  

kontakt:  e-mail : windylands @ gmail.com