A leglo

zgodba o odraščanju -> klikni <-

Starša:


  

    

      

         

 

A Blue Pearl Of the Holy Mountain - Sky

   2PRM&jBOB, 4CC, 2rCACIB , 1 BOB

ISP A

CEA klinično ok, PRA genetsko ok (Optigen), mdr1 -/-, Kolki A/A

Sky je moj čudoviti modri biser, moja prava klasična lepotica. Njen  glavni adut  je izjemno lepa blue merle brava za katero se ima zahvaliti glamuroznim francoskim in angleškim prednikom po očetovi strani. Sky ima zelo dober rodovnik, saj se v njem skrivata dva svetovno priznana psa najboljših britanskih psarn Ch Brilyn Rum 'N' Black ter prečudoviti Ch Karava Kornishman.

Sky je tudi razstavno uspešna in dobiva od sodnikov zelo lepe opise, a sama bolj uživa v tekanju za žogico, lovljenju frizbijev in treniranju Agiliyja. Ima izreden instinkt za pašnjo ovac, ki ga je podedovala po babici Silver Dream Black Yucca - Winny. Je zelo poslušna, zvesta in inteligentna psička. Naredili sva osnovni izpit poslušnosti in se naučili veliko trikov, v katerih obe uživava. Je zelo vesela pasja damica in življenje z njo je kot v pravljici!

Essanjay Encore - Dandy

   Slovenski mladinski prvak, Hrvaški mladinski prvak, Hrvaški prvak, Slovenski prvak, Srbski prvak, mednarodni prvak

  

Cea & PRA klinično ok, mdr1 +/+, kolki A/A

Dandy je vse, kar  iščem pri škotskem ovčarju. V svojem rodovniku ima psarne, ki jih zelo občudujem (Wicani, Steadlyn, Corydon, Ingledene  and Karava), zato ne preseneča, da tudi sam zgleda fantastično. Je kopija svojega čudovitega dedka, Wicani Nighthawka

 Tako kot Talon, ima tudi Dandy izjemno konstitucijo, kot oglje bleščečo črno dlako, zelo lep izraz, eleganco klasičnega škotskega ovčarja ter sanjsko gibanje. Ampak kar me je najbolj prevzelo, je njegov izjemen značaj. Je zelo nežen, prijazen, igriv, odprt do vseh ljudi in živali, pogumen in vedno nabit z energijo. Tudi on ima dober instinkt za pašnjo ovac in zelo stabilen značaj, ne boji se ničesar! Je vedno dobre volje in enako uživa v tekanju po ranču kot v ringu na razstavah.

 

 

 

Tri dni po božiču, 28.12, nam je Sky podarila 5 prekrasnih puhastih kepic. Rodili sta se trikolor samički Lia in Mei,  trikolor samčka Damon in Tai ter en blue merle samček Messi.

Mladički so po starših mdr1 +/-, torej niso občutljivi na škotom nevarna zdravila. Vsi so po očetu zelo 'crkljivi' in po obeh starših izjemno aktivni in živahni.

Stari 1 dan

stari 1 mesec

 

stari 2 meseca

stari 3 mesece, skupaj s starši

Več slik v albumu

Več o vsakem kužku iz tega legla si lahko preberete na strani Moji psi.

 

'Če si nečesa resnično želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da se ti sanje uresničijo'

Pablo Coelho